När man drömmer

Januari - årets fattigaste månad kan göra vem som helst längtansfull efter nya tider, och vi har helt galet mycket snö. Jag älskar dock snön! Särskilt nu när vi är hemma och myser. Jag vabbar, Saga har vattkoppor så vi är alla hemma. Imorgon börjar skolan och det är sista terminen. Det blir så tufft, men snart är det klart och jag kan gå tillbaka och jobba igen. Jag längtar!
 
 
Jag har vårkänslor. Jag skulle sätta upp gardiner här hemma men hittar inga jag gillar. Förra året köpte jag 1 längd från Indiska på loppis, men det var ju bara en längd och det fungerade inte. Jag provade att sätta en i liknande färg som jag hade hemma, men nyansen är fel på dagen. På kvällen är de fina ihop. Jag fick ett par jättefina, vita, av svärmor, men jag tycker det blir för vitt. Jag hängde det för att se men jag tycker det blir alldeles för vitt mot vitt och blekt, särskilt med all snö utanför. Jag älskar mina turkosa från Indiska så egentligen vill jag köpa fler längder och ha kvar den.
 
Så börjar jag söka runt på tradera men utan resultat, men jag hittade saker som påminde mig om livet i USA och inredningen där. Mitt favoritporslinsmärke heter 222 fifth, vilket låg uppe en del av, men inget från min favoritserie. Serien Adelaide Blue, och de har någon variant av den på Chili fast i rund version. Det får mig att längta efter livet i framtiden, med två löner. Den är inte billig!
Tallriksset 24-pack - Blå/Vit - Tallrikar set - Porslin
Bild: Chili
 
Jag kunde inte låta bli att kolla om det fanns på andra ställen! De finns på Amazon också, och oj vad det sög i fingrarna att klicka hem fyra till. Vi har 4 stora och 4 små, och två små runda skålar. Vi använder aldrig stora tallrikar hemma, utan äter enbart på assietter, så en del av mig funderar på om jag ska sälja de fyra stora. Men de går ju att ha som fina uppläggningsfat. Jag vill däremot köpa fler muggar, skålar och som sagt assietter/salladstalrikar.
 
 
Bild: Amazon 
 
Just att göra vårfint här hemma är något jag längtar efter. Vi har redan städat bort julen, och jag har fått massor med energi att pyssla. Tyvärr kommer jag ju ingen vart med tre barn varav en har vattkoppor och de andra två troligtvis är smittade, och det är för kallt och snöigt ute för att dra ut verktygen. Aldrig mer har jag längtat efter ett garage! Jag har försökt åka och pyssla hos svärfar, men det är för kallt för att måla nu, och för kallt att gjuta klart bänken. Att sy upp gardiner vore en lagom svår sysselsättning, möjlig även när man inte kan åka hemifrån. Jag vill ha något som vi kan dra för mot vägen och få insynsskydd, men som släpper igenom ljus och som har mönster som maskerar eventuella barns kladdiga fingeravtryck. Gärna i turkost och rosa eller något av det. Lätt som en plätt...?
 
Våren är lång. Jag har förhoppningsvis många spännande loppisrundor framför mig...