När Livia närmar sig fem år

 
Det är så kul nu. Livia fyller fem om en dryg månad och hon är numera så specifik i vad hon önskar sig. Tiden då vi kunde önska åt henne är över. Hon vill ha ett regnbågskalas när hon fyller år. Gärna lite enhörningar också. I present önskar hon sig en bebislillasyster så att William kan få en kompis. Sedan ska det finnas påskägg och det ska vara en skattjakt på kalaset, och hon vill ha en regnbågstårta och presenter i regnbågspapper. "Så vad önskar du dig i presenterna då?" frågar jag skrattandes. Listan är faktiskt inte så lång, men mycket regnbågig...
 
1. Livia vill också ha ett jättestort gosedjur som ska vara en rosa enhörning typ exakt den som är på bilden. Hon såg en sådan på Maxi och sedan dess är hon förtrollad. Och varför inte? Förhoppningsvis har hon ett eget rum om något år.
 
2. Duplo/Megablocks med de Paw Patrol-figurer de saknar. LibertySky, Everest och Zuma.
 
3. På H&M hittade tjejerna en fantastisk glittrig jacka och de var bägge helt förtrollade. De önskar sig varsin sådan, regnbågsfärgad. Till och med Saga blev förtjust i den jackan, hon som annars inte är så intresserad av kläder alls, utan helst vill vara utan. Morfar har varit fin och sett till att denna önskning slår in! 
 
4. Livia råkade få syn på duploglassar på Tradera när jag var inne på den appen. Hon har ännu inte glömt det och pratar fortfarande om att hon vill ha duploglassar. Hon älskar ju både glass och duplo, så varför inte?
 
5. Samma dag som flickorna spanade in jackan på H&M hittade dem också varsin handväska. Livia älskade en med en enhörning. De älskar väskor och leker gärna med det här hemma, så det vore inte en dum present det heller, men Saga skulle bli grön av avund om bara Livia fick en.
 
6. Byxor och tröjor med regnbågar och enhörningar i storlek 110, nattlinnen och underkläder, samt skor och strumpor i typ 27. Livia är inte så lång, så hon har kunnat ha 98-104 i typ två års tid, men nu äntligen börjar hon växa lite och är 107cm lång, vilket gör att det snart är dags att byta innehållet i lådan. Hon är mycket kräsen när det kommer till kläder. Om det inte är rosa, regnbågsfärgat, glittrigt eller har enhörningar på sig vägrar hon använda det, men det får inte vara för barnsligt heller. Hon älskar vita linnen och tights, vägrar jeans eller mjukisbyxor men tycker om strumpbyxor. 
 
7. Ett smyckeskrin med regnbågar på och en ballerina som dansar där inne. jag hade något liknande när jag var liten och bara tanken på det gör mig nostalgisk. Alla flickor i min ålder hade ett i någon variant. 
 
8. Hårsmycken i form av glittriga diadem, blommor och vackra hårband. Hon har sönder allt, men älskar att vara fin i håret. Helst ska hon ha typ fem saker i det och allt glider ut, men hon är så stolt ändå. Hennes hår börjar bli långt nu, och hon ser så stor ut när hon har det. Men hon börjar ju bli stor nu, min lilla tjej. Så klok och förståndig och så himla snäll. 
 
9. Utklädningskläder, vingar och prinsessaterialjer. 
 
10. Stege med inbyggd rutschkana till sin älskade studsmatta - en bra gemensam present kanske?
 
Sedan finns det andra saker hon skulle uppskatta men inte vet att hon kan önska sig. Som mer danslektioner, årskort på Kneipbyn, badhuset eller Kotteland. Upplevelser älskar hon ju mest av allt. Som hon själv säger, så hatar hon att ha tråkigt. Jag förstår henne...
 
Av oss får hon ett duploslott som vi köpt på Tradera. Egentligen vill hon ha smålego nu, men det vågar vi inte ta hem förrän vi flyttat. William stoppar allt i munnen!
 
Vår fantastiska, kräsna lilla primadonna!