Vi har sålt huset

 
 
Det blir ingen sista jul i huset. Den 2 december flyttar nästa ägare in och tills dess ska vi ha utrymt. Det känns helt underbart. Visst är det en sorglig tanke, att vi inte fick den där sista julen när huset var 100% klart, men samtidigt är vi så enormt glada över att den här processen är över. Att inte vara ständigt beredda på nya visningar. Tänka på att alla som kör förbi kanske spanar in och överväger ett köp alternativt dömmer oss frö att det står kvar en kasse på uppfarten, att gräset inte är klippt på två veckor eller att det ligger fullt med leksaker på gräsmattan. Nu kan vi slappna av, njuta sista månaden och fokusera på att hitta något nytt.
 
Nya ägaren är Livias bästa kompis pappa. Hans exfru bor bara 4 minuter bort och på detta vis kommer vi också få återse huset då och då, vid kalas kanske eller bara lekstunder. Framförallt känns det så kul att det flyttar hit någon som kommer att bo här permanent och som har barn. Det fanns en oro att det skulle bli ett sommarhus, men så blev det inte. 
 
Just nu ligger det tre intressanta objekt ute för oss.
- Ett med perfekt hus men för lite mark/fel sorts mark.
- Ett med fantastiskt läge och mark men för få sovrum i ett underbart hus.
- Ett med fantastisk mark och färdig gård på ett fantastiskt läge, men med stort renoveringsbehov.
 
Vi har inte bråttom. Vi har fått lov att bo i Adams pappas stuga hela vintern, så det viktigaste är att rätt hus för rätt pris blir köpt, inte att vi stressar. Vi vill gärna ha något att renovera, men det ska vara beboerligt eller möjligt att renovera medan vi bor där på ett sätt som inte blir ohållbart med barnen. Vi vill inte renovera bort deras barndom. Livia tycker att vi ska köpa mark och bygga ett hus från grunden, och hon erbjöd sig att hjälpa till. Den tidsplanen har vi dock inte, men det var ett fint förslag och särskilt kul att höra att barnen inte tycker att vi renoverat för mycket.
 
Nej september ut ska vi bara fokusera på att återhämta och ta igen jobb. I oktober börjar vi nog så smått packa, men framförallt piffa till stugan så att det går att bo där med tre barn. I november kör vi flytt. Det känns helt otroligt skönt!
 
Vi lade ut huset för 2 650 000 trots att mäklarna tyckte vi skulle lägga oss på ca 2 500 000, och vi fick 2 900 000. Snittpriset i området ligger på 3 300 000 så vi ansåg att 2 500 000 skulle vara ett lockpris i och med att vi inte ville sälja för under 2,65. Vårt hus är väldigt litet och nära vägen, så vi hade inte räknat med 3,3. Det känns som att detta blev rätt på alla sätt och vis! Den perfekta köparen, en bra summa och en bra tidsplan! Nu siktar vi framåt!