När man bott i huset i två år

Det har gått två år sedan vi fick nyckeln till vårt hus. Två år. Alltså WOW vad mycket som hänt dessa två år men det känns ju som om det hände igår. Livia föddes nästan på årsdagen. Jag tänkte att vi kan fira genom att kika på huset som vi köpte och hur det såg ut på mäklarbilderna? Lets go!
 
 
Utsidan, inte mycket som ändras sedan dess från den här vinkeln, mer än att det stora trädet som skymtar till vänster tyvärr är nedtaget. Det var dött.
 
 
Jasminbusken var jättehög när vi köpte huset. Den har vi kapat ordentligt. Annars är det ganska likt sig från det här hållet sett också.
 
 
Här är det enda nya att det är hallonbuskar där kameran stod och tog bilden. Och så sitter det en takstege på taket.
 
 
Här är båtgrejerna bortplockade, och hela altanen ryker i sommar. Den är genommurken, typ, och fruktansvärt osäker för barn.
 
 
Sambons älskade planteringsbod. Fönstret är utplockat och sålt. Tror att förra ägaren tog med sig lyktan som saknar glas för den har jag då aldrig sett.
 
 
Gäststugan är identisk utanpå, men inuti har det hänt grejer. Det måste jag komma ihåg att visa någon dag. Fast just nu är det lite kaos där inne, för vi har ställt ut det som ska till loppis där sedan vi tömde containern som skymtar bakom.
 
Planritningen på undervåningen, den stämmer ganska så exakt.
 Planritningen här uppe stämmer inte helt, för sovrummet (som vi sover i nu) är större än på bilden och det fanns ingen inbyggd garderob. Det skrangliga åbäket som antagligen räknades in har jag slängt ut.
 
 
Badrummet, som ni aldrig sett på bild typ, eftersom jag tycker det är skitfult. Men det är praktiskt och rätt fräscht även om det är lite fuskbyggevarning på vissa detaljer och jag längtar efter att bygga om det. Kaklet knastar när man går på det, vilket inte känns 100% bra. Det är också mer orange/mer färgstarkt i verkligheten. Man har dragit ner mättnaden på mäklarbilderna...
 
 
Balkongerna ser precis likadana ut idag som då. De ska dock barnsäkras nu i sommar. Bägge är låsta tills dess. Eller ska vara, sambon har en tendens att låsa upp dem och jag skäller på honom för det.
 
 
Detta rummet hörrni! Det har ni ju sett 1000 gånger. Mitt bibliotek. Här har det ju skett lite förändring, om man säger så. 
 
 
Hallen är sig lik, bara mer möblerad. Här funderar jag på att måla om dock. När tid finns...
 
 
Här uppe är ju det farliga trappräcket borta och ersatt av en snyggare lösning. Men resten av rummet ser tyvärr likadant ut. Jag vill måla om och fixa. Jag vill så mycket...!
 
 
Köket! Det ser ju typ identiskt ut som nu, men med möbler och en ny kran. Här bor drömmarna! Om att slå ut väggen mot tvättstugan och göra ett rymligt kök, bygga ut huset och få en liten matsal.
 
 
Vårt sovrum. Tack och lov ser det helt annorlunda ut nu! 
 
 
Barnrummet, också helt annorlunda än idag. 
 
 
Ännu ett rum ni knappt sett förut, tvättstugan. Det tristaste rummet i huset. Frysen är bytt mot en stor, tvättmaskinen gick sönder och byttes mot en kombinerad tvätt- & torktumlare. Annars ser det exakt ut så här, fast med skötbord ovanför tvättmaskinen. Det ser fint ut på bild, men i verkligheten lutar golvet åt fel håll och kaklet är ojämnt på ett par ställen. 
 
 
Sist men inte minst! Vardagsrummet. Sparsamt uppdaterats med vedhållare och ommålad eldstad. Och den där brons/mässingsramen tog jag bort, för den var vass och obehaglig. Annars är även detta rum sig likt.

Om ni vill se hur mina föregående bostäder såg ut kan ni se inlägget jag gjorde förra året här!