När hon är 3 veckor!

Idag är vår lilla skrutt 3 veckor! Men herregud, vart tar tiden egentligen vägen? Det känns som om jag var gravid igår, som om det var nyss vi åkte in till Förlossningen. Men det var alltså tre veckor sedan. Det känns lite som om varenda tisdag i framtiden kommer vara en högtid. Ännu en vecka med den här lilla. Hon utvecklar oss som människor. Vi prövas på tålamod, på minskad sömn, på att turas om och hjälpas åt. Vi belönas med blickar från de där stora ögonen som nu börjar fokusera blicken ordentligt, som ser så klok och betänksam ut. Med enstaka leenden som man inte vet om de är medvetna eller bara en slump. Det bästa som finns är hennes varma, mjuka tyngd mot bröstkorgen när man sitter i sängen eller i soffan. 
 
Det är så många "första" nu. Jag har handlat med henne ensam för första gången. Hon har gått med Hollie och sin pappa på hundpromenad för första gången. Och nu i helgen fick hon ligga ute och sova för första gången. Jag behöver fortfarande byta tyg och fixa en madrass till den här rottingvaggan, men för tillfället fungerar det att vika filtar och palla up med babynestet. Hon är en himla varm bebis och jag får passa mig för att inte klä på för mycket. Jag verkar vara mer frusen än vad hon är. Hon är en liten klump av kärlek och värme.
Vi älskar den här babysängen. Den fick vi av sambons chef och hans fru. Vi har den i vardagsrummet, och bär ut den vid behov till köket, hallen eller till och med trädgården. Om vi lägger en värmekudde i den före vi lägger henne där, så den redan är lite varm, sover hon gott där för det mesta. Även om hon fortfarande är så liten att hon helst somnar till ljudet av våra hjärtslag eller vaggas av våra rörelser när vi bär henne i sele eller i famnen. Idag ska hon mätas och vägas igen! Ska bli kul att se om hon närmar sig 4kg än. Jag kan inte förstå hur snabbt tiden gått... vår fina, lilla Livia!
 
Ni hittar förlossningsberättelsen på nedanstående länkar:
 
#1 - - Anonym:

Hej!! Det var länge sen du skrev detta, undrar om ni har kvar den där rottingsängen och kanske vill sälja den till mig. Är fotograf och vill gärna ha en aån för att fota bebisar i.
Tack på förhand.

Svar: Åh vad fint att du gillar sängen! Inte i dagsläget, vi har den kvar men kommer att använda den igen. Vill du kan jag spara din mejl och höra av mig till dig den dagen då vi inte behöver den längre? När vi är "klara" kommer vi att sälja den. Det vore ju kul om den kom till sådan nytta. /Annie
Annie Stumle