När hösten faller på

Snart är det september! Hur hände det? Jisses, tiden går så fort när man har roligt! Och jag längtar. Det kommer att bli den roligaste hösten på mycket länge! Spännande projekt och utmaningar. Hösten har en särskild plats i mitt hjärta... levande ljus, varma filtar... men framförallt bär den med sig nyastarter och förändringar. Nya skolår, nya arbetsår. Nytt, alltid nytt.
 
Vad ska ni göra för nytt i höst?
 
Ett löv jag fotade sista veckan i augusti.
 
 

När sommaren kämpar på lite till

Jag har haft höstkänslor sedan mitten av Juli. Det var då de första löven föll från träden, redan gula. Det var då vi skakades av stormar, blixtar lyste upp himlen och regnet hindrade oss på Västkusten från att ta sig någonstans. Då kom kylan, det blev liksom ingen sommarvärme.
 
Men nu har sommaren återvänt. Slutspurtar, kämpar på in i det sista. Nu är det 20 grader och solsken om dagarna, stjärnklara nätter underbara att promenera i. Nu är det grillväder och man kan gå hand i hand och lyfta kinderna mot solen.
 
Lite till. Lite sommar till att ta vara på.
 
Ännu sjunger fåglarna.
Ännu blommar blommorna.
Sommaren <3

När man varit med fotogruppen

Äntligen har fotogruppen i Ale dragit igång igen! Som jag har längtat efter dessa tillfällen att träffa människor lika gamla i de där kamerorna som jag själv är... alla är så galet duktiga och snälla och det är så inspirerande att bara sitta och titta på vad folk kan skapa med den där lilla maskinen, lite kunskap och framförallt, sin kreativitet.
 
Det näst bästa med fotogruppen är lokalen vi håller till i. Surtes gamla Glasbruk (där designern till den första typiska Coca Cola-flaskan varit verksam, det ni!). En underbar gammal byggnad med alla de där detaljerna jag är så svag för. Den vita, putsade fasaden. Detaljerna. De små rutorna... idag efter träffen tog jag fram kameran och snodde lite bilder på den restaurering som pågår. Vad är det med mig och det där gamla, slitna...? Jag dras till det som järn till en magnet...
 
 
Det där måste vara den vackraste byggnaden i Surte, den slår ju till och med Kyrkan!
0 kommentarer
publicerat i Personligt
Taggar: Coca Cola, Fotogruppen, Fotogruppen i Ale, Glas, Glasbruk, Glases, Glasögon, Industri, Kamera, Surte, Surte Glasbruk
Scrolla ner mot det förflutna