När det är lillördag men långt ifrån helg

 
 
Idag är nog en av de stressigaste dagarna det här året. Jag sitter nu och väntar på att en export blir klar så att jag kan packa ner datorn och ta med den till kontoret. Där ska jag printa, hämta saker och se till att ingenting är glömt inför mässan i helgen. På vägen dit ska jag handla någon form av duk at ha på borden, för jag hittade ingenting igår, och förpackningar. Vi måste bestämma oss för exakt hur vi vill ha montern så att vi får med oss rätt saker.  Just nu är vi helt oense om de viktigaste sakerna, men överens om tema och dekor. Så det blir en intensiv dag! Ikväll måste bilen vara packad och Hollie ska lämnas hos sambons mamma. Jag känner mig så himla stressad och oförberedd, men samtidigt lugn eftersom jag vet att vi gör vårt bästa och vi kan inte göra mer än så.
 
Nej, nu måste jag fortsätta för att hinna med dagen! Det lär bli sent ikväll och det blir en lång dag imorgon. 
 
 
 
Matte, vad gör du?
 

När det är onsdag!

Nu skiner vårsolen och i trädgården blommar små, taniga klasar av snödroppar. Det är så långt jag rört mig i och med förkylningen. Har inte gått längre än till soptunnan. Sambon och Hollie däremot går desto mer och längre! Dem är ute nu medan jag avslutar morgonkoppen koffeinfritt kaffe. Jag älskar den här morgonstunden av lugn och ro. 
 
Jag vaknade med solsken i hjärtat och Hollie hittade sin favoritboll under soffan, så hemma är det frid och fröjd. Den där bollen är den bästa jag någonsin haft. Alla andra har hon sönder på en dag, den här fick hon i julklapp av mamma och den har hållit enda sedan dess trots dagligt tuggande och kastande. Vi har annars världigt lite hundleksaker eftersom hon bara har sönder dem. 
 
Men idag mår jag bättre! Jag känner mig nästan frisk. Ett par dagar i soffan, även om jag jobbat, har verkligen gjort susen. Idag tänker jag åka in till stan och uträtta ärenden samt simma. Vi har massor att fixa inför helgens mässa, så jag ska förbi sambons barndomshem och låna två fällbord, in till stan och hitta någon form av dukar att ha på dem, hämta upp ett utlånat minneskort, låna en minikyl och hämta ut ett paket med en banderoll. Så det blir en rolig dag! Jag känner inte alls att vi är redo för helgens mässa... men det löser sig.
 
Ha en fin onsdag!
 

När en egenföretagare är sjuk

 
Hallå där tisdag! Jag och sambon sitter i vardagsrummet och redigerar. Jag är förkyld, men jag hinner liksom inte med det. I helgen ska vi på bröllopsmässa och jag har en deadline på torsdag på min färgkorrigering. Jag ligger bra till, men jag blir hellre klart tidigare och tar en dag i soffan framfrö Netflix, än att ta det smålugnt och behöva jobba ända in i kaklet. Det här är nackdelen som egenföretagare. När man har en deadline är det en deadline. Mässan väntar heller inte. På fredag går båten till fastlandet och då måste vi vara förberedda och ha med oss vad vi behöver. 
 
Men det är tur att jag bara har redigering den här veckan. Jag har flyttat mina möten till nästa vecka, så lite lugnt kan jag ju ta det. I det här fallet är det fantastiskt att vara egenföretagare och kunna sitta och jobba hemma i soffan, iförd morgonrock, stödstrumpor och tofflor. En sak är i alla fall helt säker: jag hade inte velat byta liv med någon annan. Den här dagen är fantastisk. och jag tror att det finns lite glass i frysen som jag kanske kan tigga till mig. Sambon är för go nu när jag är förkyld och sitter med hans projekt, och gör typ allt jag ber honom om. I morse fick jag färskpressad apelsinjuice till frukosten! Och han tog disken. Så mitt liv är helt fantastiskt, trots svullen, täpt näsa och trötthetshuvudvärk! Det gäller att se det fina i allt!
 
Scrolla ner mot det förflutna