När man besökt Göteborg Horse Show

Igår var jag och bästa vännen och tittade på hästar. Vackra, smidiga djur som majestätiskt segade över höga hinder och tog emot publikens jubel efter varje felfritt varv. Jag hade med min pappas 70-300 och försökte ta någorlunda skarpa bilder. Men ja. Det märks ju att det är en billig optik. Jag satt avundsjukt och sneglade på pressfotograferas flådiga, gigantiska objektiv. One day...!
 
Men 28 gb bilder blev det, och jag tror att de flesta bilderna är lika varandra. Jag såg det som träning. Och i efterhand blir det som att återuppleva det här ytterligare en gång. De där fantastiska djuren. Enligt min dator ska det ta 10 timmar att föra över bilderna. Då hinner jag med lugnt samvete gå till jobbet... så får jag gå igenom bilderna imorgon eller ikväll.
 
Hästar. Världens vackraste djur?
 
Tack för en fin dag!
0 kommentarer
publicerat i Personligt
Taggar: GHS, Gothenburg, Gothenburg Horse Show, Göteborg, Göteborg Horse Show, Hoppning, Horse, Horses, Hästar, Scandinavium

När man brände en filmrulle

Jag åkte in till Göteborg och våren väntade där, med solsken och värme. Runt halsen bar jag två kameror och en ljusmätare. Tanken var att fotografera människor, efter att ha sett inspirerande bilder från i lördags. Det där med människor är någonting jag måste öva på. Dem intresserar mig nästan inte. I alla fall inte lika mycket som andra färger och former. Jag lockas mer av linjer, av strukturer och detaljer. Av miljöer där människan varit men där hon inte syns i bild.
 
Det måste jag komma över. Eller, jag måste öva på att fotografera människor också. Och inte bara övergivna kaffekoppar på mysiga fik.
 
Jag begav mig ut med två kameror, en analog med en rull efilm i. Trettiosex bilder eller så hade jag. Jag tog dem alla. Och jag fotograferade även med den andra kameran. Och märkte att mitt sätt att se plötsligt förändrats. Från att bränna av bilder på måfå när jag såg något intressant, började jag plötsligt bli mer förutseende. Och jag valde bort bilder. Moments. Som jag visste att nej, dem där blir inte bra på bild. Förut tog jag dem ändå och tog bort dem igen.
 
Det är... annorlunda, att vara begränsad till ett antal bilder. Men roligt. Det sk abli spännande att se resultatet. om det blev bra eller dåliga exponeringar. Om jag lyckades använda ljusmätaren eller om det blev pannkaka. Fortsättning på det... följer.
 
Jag begav mig ut med siktet inställt på att fotografera människor...
Men tanken var ju att fotografera människor, men som vanligt var jag ganska ointresserad av dem
Så jag styrde stegen bort från stan, och objektivet fastnade på andra levande objekt
Och jag hamnade i Göteborgs vackraste växthus, där solljuset sken extra starkt
Och starkast sken solen i mitt hjärta.
Göteborg är en plats där många världar möts och blir till en.
 
0 kommentarer
publicerat i Årstider: Vår
Taggar: Bird, Birds, Duva, Duvor, Fiskmås, Fiskmåsar, Flying, Fågel, Fåglar, Gatufoto, Gatufotografering, Göteborg, Göteborgs Trädgårdsförening, Himmel, Skylight, Tulpan, Vår, sky

När solen gick ner över Island

 Mitt hjärta brinner. Det känns verkligen så, som om det flammar eldslågor om det. Jag ser mig i spegeln men ser ingen rök ringla ur ögonen. Men hjärtat brinner. Av kärlek, förundran och lycka. Av kärlek till naturen, till fotografering och till den där vackra ön. Island. Av förundran över att jag var där, över att jag sett det, upplevt det.
 
Jag skriver så mycket om lycka. Men jag är inne i en liten bubbla av glädje. det är så mycket spännande på gång både på kort och lång sikt. Året började så bra med Islandsresan, och det verkar bara bli ännu bättre. Man ska leva medan man kan. Göra det man vill medan man har möjlighet. Ta alla chanser.
 
I grund och botten handlar lycka om att välja fokuspunkt. Precis som när du kikar i kamerasökaren. Vad fokuserar du på? Går du på auto? Jag spotmäter. Väljer de punkter som får mig att må bra. och så fokucerar jag på dem. Det gör hela bilden mycket vackrare.
 
De där vidderna.
De där vyerna.
De där varelserna.
 Den där ön. <3
 
0 kommentarer
publicerat i
Taggar: Adventure, Drömmar, Hope, Hopp, Iceland, Island, Islandshästar, Landscape, Landskap, Lycka, Planer, Resor, Sunset, Travel, Traveling, dreams, plans, Äventyr, ö
Scrolla ner mot det förflutna