När man sitter inne

 
 

They keep me company when I am stuck inside editing these sunny summer days! ❤️

A post shared by Annie (@annie_brickman) on Jul 31, 2018 at 9:24am PDT

 
Så här har vi det hemma! Katten i fåtöljen och hunden med mig i soffan. Här inne är det svalt och skönt (eller ja, kanske 21 grader i vardagsrummet, i köket runt 18-19) och jag har ett inredningsprogram på TV:n medan jag redigerar för fullt. Det är så sjukt absurt mycket nu och jag är så himla glad att jag kastade mig in i fotot på heltid. Jag hade aldrig hunnit/orkat med den här sommaren om jag varit kvar i butiksarbetet på deltid!
 
Den här värmen gör det så svårt att arbeta. Jag har inte varit på mit kontor på en månad utan har tagit över vardagsrummet, så jag blir sinkad av att inte ha min stora dator eller ritplatta i närheten. Men det går smidigt ändå, och det är svalt och skönt här. Mitt kontor är olidligt varmt just nu så det är skönt att stanna hemma! 
 
Men jag längtar så efter att få fortsätta bygga och fixa här hemma. Nackdelen med vårt jobb är att man liksom inte riktigt kan ta ledigt. Man får dåligt samvete om man tar en dag ledigt och jag tar hellre några timmar här och var. Jag passade på i helgen, när det var som allra mest åskvarmt, att bygga på bokhyllorna i bibloteket mitt på dagen. Då kändes det mycket bättre att arbete på kvällen. Och det känns äntligen som om det händer något här hemma. Nästa vecka kommer nästan allt stå still, för vi kommer att vara och filma på medeltidsveckan och sedan sticker sambon till fastlandet en sväng. Så det är bara att ösa järnet nu den här veckan! Tur att man har världens roligaste jobb!

När elen kommit tillbaka

 
Vilken dag...! Vi har fått regn på Gotland, i alla fall. Det är nog det enda riktigt bra man skulle kunna säga om den här måndagen. Annars så har vi haft strömavbrott halva dagen, så mjölken surnade och jag kunde inte få varken morgonkaffe, frukost eller lunch. Det har varit varmt och kvalmigt så jag sov dåligt i natt också, så vid tresnåret kom först elen tätt följd av migrän och tre timmar i sängen för min del, med en varm hund tätt intill och ett rum med ca 30 grader. Så jag kan lugnt säga att jag haft bättre måndagar! Men nu kan det ju bara bli bättre? Taggar för tisdag!

När man fotograferat för medeltidsveckan

 
Och så var det bara en vecka kvar...! Vart tusan tog tiden vägen?! Medeltidsveckan. Och jag har fortfarande inte hunnit sy någonting. Allting står i ouppackade kartonger! Som tur är har jag ju två normala klänningar och en tredje, aningen finare, som jag kan ha. Och den blå jag panikköpte förra året med manteln, som är fin men som blir hemskt varm. Men jag skulle ha sytt mantel och kläder till sambon! Som tur är, är han inte så värst nogräknad. Så vi kanske fortfarande kan fixa något...
 
Dessa bilder tog jag häromdagen! Fick frågan om jag ville fotografera en riddare. Vem säger nej till det? Vi hade bara tretton minuter på oss innan torneringen skulle starta, så det fick gå väldigt fort, men jag blev nöjd med resultatet! Förhoppningsvis blir Medeltidsveckan också nöjd. I så fall kommer dem förstoras upp på fem skyltar nu under medeltidsveckan. Jätteroligt! Men ser ni hur gult gräset är...? Stackars värld! Nu får det väl ändå ta och regna snart.
 
Så taggad inför medeltidsveckan!
Scrolla ner mot det förflutna