När man sammanfattar två veckor!

Det har gått två veckor sedan jag senast sammanfattade veckan! Jisses. Det har varit full rulle här. Första veckan satt jag nära på dygnet runt och redigerade bilder från två bröllop. Tiden jag inte var på deltidsjobbet i butik, satt jag vid datorn och redigerade eller så var jag ute i trädgården/skogarna med valpen. Så egentligen finns det ingenting att rapportera från den veckan alls, för ingenting direkt hände. Men förra veckan, då var det livat! Först och främst var sambon på sitt nya jobb på Fastlandet och kom hem på torsdagsnatten med familjens nya tillskott, en liten hankatt! Säg hej till Maiko: 
Han är min katt Geishas barnbarn, och fullkomligt underbar. Han fann sig tillrätta inom några minuter och efter en timme kändes det som att han alltid bott hos oss. Efter mindre än ett dygn var han och Hollie bästa vänner och sedan dess har dem legat i en hög och ömsom tuggat på varandra, ömsom kelat. 
 
Så i början av veckan var jag "ensam" hemma, och redigerade bilder mest hela dagarna. I slutet av veckan kom sambon hem och vi tog helg, hade soffmys med djuren och tittade på Shadowhunters tillsammans. Jag har nu sett serien fyra gånger. Alltså, första gången såg jag den, sedan har jag haft den på medan jag redigerat. Och nu har jag sett om den en gång från början med sambon. Det är seriöst en av de bästa serier jag någonsin sett, trots aningen dålig budget och B-effekter första sässongen. 
Den här veckan har jag lärt mig...
... att rensa stuprännor på ett superhögt hus och världens tyngsta stege.
... hur vassa kattklor är jämfört med hundklor.
... att det finns en massa fruktträd på den här tomten.
... hur van jag är att ha sambon omkring mig.
... hur man gör maränger.
Den här veckan har jag...
... insett hur kär jag är i Shadowhunters.
... badat valpen igen.
... plockat typ 20 fästingar på gammelkatten.
... redigerat massvis av bilder!
... städat vårt sovrum och packat om saker i källaren.
... betalat den förhoppningsvis sista avgiften av vårt flyttlass.
Jag har längtat efter...
... kattungens ankomst och sambon! Att vara "ensam" ger verkligen perspektiv på vad man vill ha.
Jag har drömt om...
... vad jag och sambon skulle kunna bygga upp i framtiden om vi någon gång skulle få chansen att ta över gården vi bor på nu. Vi har pratat om vad vi vill och vad vi inte vill, så hjärnan har gått på högvarv.
Jag har önskat...
... mig ett eget kontor, eller i alla fall en bra plats att sitta och redigera på! Vilka tankar och drömmar jag har kokat ihop medan sambon varit borta, och vad ivrig jag ä rpå att förverkliga dem! Men det får vänta. En sak i taget...

När man känner sig hemma

Det är strax över tre månader sedan vi såg varandra i ögonen, jag och sambon, och klev av planet som tagit oss hem till Sverige. Det var efter ganska så exakt tre månader i USA som jag drabbades av extrem hemlängtan. Nu, efter tre månader i Sverige, kände jag för första gången mig hemma. Tre månader, det verkar vara min personliga tid att inse vart jag bor. Och nu bor jag på Gotland.
 
Idag gick jag runt Visby med min lilla Skrutt och andades tidig höstluft och drabbades av den där känslan som får hela bröstkorgen att kännas förstoppad. Det tog mig en stund att känna igen den, för det var så länge sedan jag kände den på ett så kraftigt vis. Lycka och känslan av att vara hemma. Jag stannade och stod och andades en stund och bara kände efter. Jodå. Nu känner jag mig hemma. Känslan stannade hos mig hela vägen hem och in i huset. Jag kom hem och stod en stund och bara tittade. Sovrummet börjat kännas färdigt. Jag har så många drömmar och idéer, men framförallt har jag en helt fantastisk vardag och inte bråttom att förverkliga någonting. Det börjar kännas bra. Nej, det börjar kännas fantastiskt. Vi har en lång väg kvar, men det är ju vägen som är livet.
Steg för steg. I vårt sovrum känner jag mig allra mest hemma.

När man summerar veckan

 
Den här veckan har jag lärt mig...
... hur det är att fota bröllop i regn.
... att Hollie är mycket duktigare än jag tror om jag ställer krav på henne.
... att det är ganska mysigt att ligga i sängen och titta på Netflix en hel dag när man är sjuk.
... att det är svårt att hitta produkter via nätet i Sverige jämfört med hur det var i USA, men inte omöjligt.
... hur man använder en perkulatorbryggare.
 
Den här veckan har jag...
... legat sjuk typ hela veckan.
... redigerat bilder varje vaken stund jag varit frisk nog att sitta upp.
... sträcktittat på Shadowhunters de stunder jag mått alltför dåligt.
... fotat ett underbart bröllop i regn.
... kommit sent till ett möte.
... bakat för första gången sedan jag flyttade hem till Sverige igen.
... lånat objektiv av en annan fotograf, och vad tur det var!
... köpt en till kamera samt objektiv till företaget.
 
 
Jag har längtat efter...
... att bli frisk och ha ett riktigt kontor. Redigeringen har varit ett helvete utan en ordentlig plats att sitta på, ergonomiskt, med  arbetsro. 
Jag har drömt om...
... att få ordning på vårt boende så att det känns mer som ett hem. Bygga ett skrivbord samt måla om i Tv-rummet, få klart garderoben och sovrummet. Då kan kartonger och sådant äntligen försvinna och det skulle kännas mer som ett hem och mindre tillfälligt. 
Jag har önskat...
... att jag blir frisk och klar med redigeringen så att jag får lite fritid!
Scrolla ner mot det förflutna