När man började dagen på stranden

Det är helt underbart att börja sin dag på stranden. Även om man är sjuk och inte går ner i vattnet, mer än med fötterna. Den här veckan är snart, snart över. Den har varit tung. Jag har legat förkyld större delen av den. Missat mycket, mycket mer än vad jag vill. Vetskapen om att jag blir tvungen att jobba ikapp är tung, den också. Jag längtar efter lov. Efter att bara få sitta ner och göra klart saker. Men i morse, när jag stod där och såg klassen paddla iväg, var jag ändå fylld med ro. Det blir inte lättare att orka bara för att man streesar. Så ibland behöver man ta en promenad på stranden och bara andas lite. Fy sjutton vad livet skulle bli trist annars! Nu laddar jag inför bröllop och möten med underbara personer. Jag laddar för lek med barn och redigering. Jag taggar för helg.

När man utökat servisen

Minns ni porslinet jag köpte i somras? Jag var på stan med grymt sällskap häromdagen och vi gick ju såklart in på Marshalls... där hade dem fått in lite fler delar. Så två skålar och ett kakfat fick följa med mig hem igen. Det här med kakfat samlade jag på hemma i Sverige. Jag har jättemånga, grymt fina, vissa billiga skräpsaker jag fyndat på loppisar, ett superfint av ett känt engelskt märke. Jag älskade att baka och bjuda hem folk på fika och servera på kakfat och fina koppar. Vid fest älskade jag att ha framme flera stycken och mixa stilarna. Fika är en viktig del av mitt liv. Och fika på det här porslinet får mitt hjärta att slå lite, lite snabbare! 
Det är någonting väldigt romantiskt med kakfat...

När lycka är en kopp kaffe och en sovande sambo

I morse hade jag en av mina mysigaste mornar någonsin. Jag skulle gå upp före min sambo, och det händer så sällan. Han sov bredvid mig medan jag satt uppkrupen mot kudden och drack mitt kaffe, tittade ut över rummet och i huvudet gick igenom tusentals tankar. Rätt som det här knuffar han på mig, fortfarande med slutna ögon och mumlade:
"Hörru, gå upp nu! Ditt kaffe är klart nu."
Så omtänksam till och med i sömnen. Då får hjärtat en bra start på dagen.
Scrolla ner mot det förflutna