När det snart är slut

Och DÄR var årets sista läxa inlämnad. Bara final och portfoliorna kvar. Vilken konstig känsla! Så nu ska det bara printas en himla massa bilder, skriva ett par prov och sätta ihop en powerpoint. Typ. Det är ungefär det som är kvar. Sedan är det slut för den här terminen och det bär tillbaka till Sverige igen över sommaren!

När man förstörde Heathers ansikte

OBS!
 
Känsligare läsare varnas. Nedanstående bild kan vara lite obehaglig för den som har svårt med blod.
 
 
 
 
 
Den vanligaste typen av special effect make up, det är blod och skador. Och det kan vara superlätt att göra, eller supersvårt, beroende på vilken skada man väljer att göra. Det gåäller att man vet hur skadan uppstått och ur gammal den är, innan man väljer vem man gör den på och då tar hänsyn till hudfärg, ålder och hälsa.
 
Vi skulle designa en skada, och så skulle någon annan göra den på oss och vi deras på dem. Så det här är Heather. Hon hade låtit skära halsen av sin karaktär efter att någon först använt henne som slagpåse. Så det var ingen vacker make up, direkt. Det var så att jag som gjorde den hade svårt att titta på henne. Enligt designen skulle personen som blivit mördad ha varit död i några dagar... men det syntes inte på bilderna så jag gjorde det som att hon var svårt skadad men överlevde.
 
Det är tur att det inte var på riktigt. Hon jäklades med mig, när jag gjorde halsshåran med ett papper, och låtsades som att jag skurit henne på riktigt! Hahaha! Förstår ni hur rädd jag blev där?! Fina, fina, galna människa!

När man filmat lite också

Jag tog en paus från printandet lite - vilket jag hoppas inte kommer att straffa sig allt för mycket så att jag får stressa sen - och filmade lite så kallad B-roll åt min käre sambo. Han är ju filmkille och extraknäcker åt skolan med att göra videor åt dem: reklamfilmer, promotions av någon speciell avdelning, inspirationsvideor för lärarna, dokumentärer... ibland hjälper jag honom. Som förra veckan, när han undrade om inte jag kunde "ut och filma lite böcker och studenter som läser och sådant". Jodå, jag stack ut och filmade. Och så skickade han ut mig igen och igen och igen, med längre och längre listor... det är tur att han är dukig på att laga mat, den jäkeln, för det där med "lite" är en defenition vi inte riktigt har samma uppfattning om!
 
Nu ska jag återgå till skolarbetet...! Jag har sagt det förut men jag säger det igen: Jag kan inte fatta att sommaren strax är här, och att skolan snart är slut för terminen!
Scrolla ner mot det förflutna