När stormen inte kom

Jag ser blå himmel mellan molnen. Det är så vackert. Morgonens solstrålar letar sig fram och färgar löven som klamrar sig fast på trädens grenar gyllene. Det skulle ha varit storm i natt. Men den kom inte. Det blev bara vanligt höstväder, regn och lite vind. Jag satt uppe ganska sent och väntade på stormen som inte kom. För jag älskar att höra regnet smattra mot fönsterrutan. Det är fridfullt. Mäktigt.
 
Jag är en konstig människa, som letar efter skönhet i allt. Men har ni betraktat vattendropparna som rinner ned för fönsterrutan? Serr hur de glänser i skenet från stearinljusen? Vattendropparna, dagen efter skyfallet, som gnistrar likt diamanter på blad och kvistar? Har ni sett ett spindelnät i morgondaggen?
 
Jag älskar regnet. Efter regn kommer solsken. Och efter solsken kommer regn. Oavsett vad jag tycker om det är det naturens gång. Balansen i vår värld. Efter sorg kommer glädje, efter glädje kommer sorg. Och vet ni? Det börjar regna nu igen. Trots den blå himlen. Och jag är lycklig, för jag ska köra bil till jobbet. Om man inte tillåter sig att bli lycklig för de små detaljerna, vad ska då göra en lycklig?
 
Det finns någonting vackert i allt
 

När man utforskat bygden

Det finns så många platser runt omkring en som man inte känner till. Som man inte upptäckt. Men som bara väntar på en. Som är så otroligt vackra. Jag skulle vilja bo så, med naturen utanför fönstret. I min fotogrupp har vi en kvinna som tar magiska bilder - genom sitt köksfönster. Vet ni vad jag kan fotografera genom mitt köksfönster? Barnen på skolgården. Jag tvivlar på att deras föräldrar skulle uppskatta det...
 
Idag var jag ändå ute på vift i kommunen, så jag passade på att besöka stället där jag tog bilden på hunden som jag lade ut häromdagen. En plats jag fick se efter att ha varit på kurs och skulle samåka med en supermysig tjej. Det var hon som visade mig den.
 
Att bo vackert är mitt livs största dröm.
 
Förresten tycker jag att mitt objektiv, ett gammalt Minolta 80-200, får bilderna att se målade ut.
Högst upp på min önskelista står ett riktigt bra vidvinkelobjektiv, eller i alla fall ett bättre zoom!
I just dessa bilder tycker jag dock att effekten blir fin. Men i vanliga fall...
 
 
Scrolla ner mot det förflutna