När man tagit nästa steg

Jag gjorde någonting "dumt" i förrgår. Eller, det beror ju på hur man ser det. Jag köpte ett objektiv. Jag har kikat på det i många månader och när vi bokat Islandsresan, bestämde jag mig. Det skulle bli mitt. Så jag började kika runt på priser och leveranstider. Gick till min favoritfotobutik på Avenyn och frågade lite... och ja, så var det beställt.
 
Nu är det bara extrabatterier, ett nd-filter och några gråfilter kvar. Sedan känner jag att jag har allt jag behöver för ett tag framöver! Jisses, vad jag längtar. Efter att få hem objektivet och efter att få börja fota med det! Och till Island, så klart! Dit jag och finaste vännen och kamrorna drar i slutet av januari.
 
Det kan inte bli mycket bättre än så!
 
På gränsen till vidvinkel, ett gammalt minolta.

När man fotograferar nattens dimma

Igår var det så vackert ute... kylan har kommit över oss och krockar med värmen som dröjt sig kvar. Ur älven stiger dimman och bäddar in allting i ett blekt täcke. Det är lätt att tro att det inte syns så mycket på natten, men det gör det... i skenet från gatlyktorna förvandlas dimman till flytande guld som strålar genom barren. Så vackert.
 
Det är då man är lycklig över sin kamera, sitt stativ och sitt sällskap. Bättre kvällar finns inte, än dem som spenderas med kameran i handen och med ett leende på läpparna.
 
Like molten gold
5 kommentarer
publicerat i Äventyr, Årstider: Höst;
Taggar: Gren, Guld, Ljus, Lycka, Molten gold, No matter how dark the night is, the morning will allways bring you light, golden, gyllene, light
Scrolla ner mot det förflutna