När man summerar veckan

 
 
Det är dags att summera veckan som gått! I mitt fall har det varit fullt ös men ändå helt okej. Veckan började supertidigt, omkring tre på morgonen, med hemfärd från Jämtland. Jag var fortfarande väldigt förkyld men det gick bra ändå. Jag hann hem i tid för dubbeljobb på Onsdagen, då jag började plocka tomater strax innan fyra på morgonen, för att vara klar till 8, då jag skulle göra min första arbetsdag i butik. Jag har nämnligen fått sommarjobb inom detaljhandeln på Gotland. Ett supersätt att träffa nya människor här på ön!
 
På midsommar plockade jag tomater till tolv, innan vi stack ut för att plocka blommor och åka på midsommarfirande. Men dålig planering gjorde att vi inte hann se själva resningen av stången, utan vi åt lunch i stället. Men det var en riktigt avslappnad dag med god mat och viktig familjetid, så det blev jättebra ändå! Midsommardagen jobbade jag och söndagen renoverade vi. Jag hostade hela helgen, men förkylningen är i alla fall på avtågande. Äntligen!
 
 
Den här veckan har jag lärt mig...
... att stora koncerner är så löjligt centralstyrda att det i stort sett är omöjligt att förändra småsaker som på sikt är superviktiga.
... att ICA Maxi Visby bara har en sort ekologiskgrädde och omkring tio andra varianter på grädde, men att Coop Forum Visby i alla fall har två att välja på.
... att min katt avskyr att åka kattbur men egentligen inte att åka bil. 
 
Den här veckan har jag undrat...
... om EP-skivor är trendiga igen, eller bara hipster. Och är hipster trendigt eller knasigt?
... hur Västerpartiet tänkte när dem skulle bojkotta Almedalsveckan för att Nacisterna skulle vara där, och sedan ångrade sig. Är inte det sandlådenivå på det? Att hota med att inte vara med att leka men sedan ändå ge sig in i leken?
... över om onyttig kattmat är lika gott för katter som skräpmat är för oss människor.
 
Jag har längtat efter...
... min sambo.
Jag har drömt om...
...vår valp som snaaart flyttar hem till oss!
Jag har önskat...
... att dagarna har fler timmar så att jag hinner mer!
 

När man firat midsommar

Det var ju midsommar, och jag hann inte lägga ut några bilder från dagen eftersom det var så mycket jobb dagen innan, samma dag och tidigt nästa morgon, men det tar vi igen nu, efter en massa internetstrul. Nu laddar det upp så här kör vi. Hoppas ni haft en glad midsommar!
Jag började min midsommar med att plcoka tomater, men när jag var klar följde sambon med mig ut på ängarna där jag "rensade ogräs" åt hans far som äger markerna. Jag plockade lite blommor. Sedan blev jag dock så kär i blommorna att jag hellre ville ha dem i en vas, så det blev en mycket mindre krans än vad jag först tänkte mig. Men det blev i alla fall en midsommarkrans!
Jag hade nya träskor och en gammal favoritklänning som andades lite sommar. Kransen blev alldeles för stor, så den åkte av på vägen till bilen. Det är väl tanken som räknas? Bilsätet blev i alla fall fint och somrigt. Vi lånade sambons pappas bil på väg till deras stuga. En cabbad BMW eller nåot sådant, lite smålyxigt så, men det tog oss säkert en kvart att lista ut hur man lade in växeln. Tillslut fick jag köra eftersom det var jag som listade ut hur man gjorde. 
Vi stannade till vid det lokala firandet, mend em hade inte börjat än, och vi hade en lunchtid hos sambons föräldrar att passa, så vi bytte förare och fortsatte ut mot havet. Jag njöt av att bara vara på Gotland och känna vinden i håret. Det här med cabbad bil är underbart så länge man slipper köra.
Vi stannade i stugan några timmar innan vi begav oss ut mot Lickershamn för att se om dem fortfarande firade där ute. Det gjorde dem inte, men vi gick en promenad och njöt av Gotland och sommarstämningen, stången och bandet som gjorde sig redo för spelning på restutangen. 
Jag och sambon turades om att använda kameran. Jag fotograferade och sambon filmade. Sambons blivande styvbror hängde snällt på och klagade inte på att vi stannade konstant. Det var nog en av de mysigaste midsomrarna någonsin, men väldigt lugn. Lite för lugn för mig egentligen, men jag antar att det var bra.
Om ni är på Gotland är Lickershamn ett tips. Jättemysigt, en del raukar och en mysig resturang. Och ett väldigt Gotländskt litet fiskeläger bredvid en stenpir. Helt klart värt en sväng.
Sambons styvbror körde fram och tillbaka till Lickershamn från Stugan, som ligger bara en liten bit bort. Väl tillbaka ordnade sambon en brasa, så satt vi och pratade i timmar. Det var så mysigt, men samtidigt så svårt. Hur ofta sitter man så där? Bara tillsammans, småpratar, njuter av tystnaden, lyssnar på brasan och framförallt, inte har en enda mobiltelefon framme. 
Efter några timmar, när solen började gå ner, hämtade jag kameran. För den hade jag också lagt undan. Men det var så makalöst vackert och fridfullt att jag helt enkelt inte kunde låta bli. 
 
Livet blir inte bättre än så här. Avskalat från omvärlden, vid en plats där naturen fortfarande härskar i sin stillsamma makt. Vacker och mäktig, orörd och vild. I sällskap med familj och vänner. Grymt god lunch och underbar middag. Midsommar enda ut i fingertopparna. 
Och sedan bar det av hemmåt, för en relativt tidig sänggång och jobb igen nästa morgon. Tillbaka till stress och vardag. Jag längtar redan tillbaka till den där elden.

När man sammanfattar veckan

 
Den här veckan var tuff! Först blev sambon dunderförkyld, sedan jag. Men vi tog oss till Jämtland via min farmor i Hallstahammar, efter mycket om och men. Det är inte kul att sitta i bil och köra långt när man är sjuk! Väl i Jämtland blev det bättre. Vi blev bortskämda av släkten med massor av fika. Vi fick träffa vår valp för första gången och syrrans katt fick kattungar. Vi kanske behåller en av dem, för dem är min katts barnbarn. Sist men inte minst, på tal om min katt, packade vi in henne i bilen och tog henne med till Gotland! I skrivandets stund sitter jag på färjan som just lämnat hamn med katten kvar nere i bilen där hon äter lite efter den långa körningen. Hon klagade halva vägen, men var mycket belåten när hon fick lämna sin bur en stund. Hon har ingenting emot att åka bil om hon får ligga bak i skuffen och titta ut... inte alls trafiksäkert, men katten var glad. Mest var hon dock instängd och irriterad. 
 
Alla bilder är tagna med mobilen. Jisses, vad jag älskar min nya mobil! Batteritid är en lyx man glömmer bort när den är bra, men som gör livet till ett helsike när den är dålig! Lite som näsan och halsen under en förkylning. När man är frisk tänker man inte på dem, men när man är förkyld kan man inte tänka på någonting annat...
 
Nu beger vi oss mot Gotland!
Scrolla ner mot det förflutna