När man visar ännu mer skolarbeten!

ÄNTLIGEN är den här veckan över! Det har varit tufft, med massor med (roliga) läxor och projekt vid sidan av. Jag har varit DP (Directing of Photography) för en kort dokumentär filmad för skolans räkning, och det har varit en berg- och dalbana. Idag visades den officiellt och vi satt in i det sista och pillade på detaljer för att få den klar. Vi filmade under jullovet med så himla lite utrustning att det är en gåta att vi alls klarade det. Jag lärde mig otroligt mycket och är peppad på nästa projekt. Att filma är väldigt roligt! Även om jag skolmässigt satsar på foto de här terminen innebär det inte att jag slutat med film.
 
Här har ni dagens inlämnade uppgift. Mitt första försök att leka med blixtar och vatten. Dock hemma i köket och jag kunde bara göra ett par försök, för karamellfärgen i vattnet fastnade i väggar och folv och gariner... haha! Det var kul att börja fota, mindre kul att inse kaoset och avbryta för att städa. Men nu tar vi helg, träffar lite vänner, bygger ett bord till, fotar mer roliga läxor och... ja, ta det lugnt hinner vi inte, men om några veckor är det lov. Det är bara att bita ihop och njuta av alla härliga utmaningar!

Nej, nu kör vi helg!

När man haft en fotolektion istället

Tänkte visa ytterligare en radda bilder från en lektion, men idag var det dagens fotolektion, när vi gick igenom hur - och varför - man fotar med svart plexiglas som grund. En intressant lektion. Svart - svart reflekterande yta - går att förvandla till vilken färg som helst. Såg att det diskuteras flitigt om någons klänning är svart/blå kontra guld/vit. Jag bryr mig inte, men efter att idag ha studerat hur svart glans ständigt används inom foto för att förvandlas till något annat känner jag mig ganska så övertygad om att så är fallet med sidenklänningen. Svart siden borde fungera ungefär som svart plexiglas. Och gör det det... ja, då kan jag klart se hur blått/svart kan förvandlas till vitt/guld. Foto är en konst som allt fler behärskar. Men det är fortfarande med vitbalans och ljusriktningar fotograferna förleder en in i känslor och tankar, dagdrömmar och illusioner. Men avlöja inte det för någon, va? Att man kan göra allt det med ljus och vitbalans...?
Det är nog världens bäst bevarade, allmänna hemlighet. Folk anar inte vad skickliga fotografer kan göra i kameran. Så många knep det finns att ta till, så många kort i rockärmen! Det är så kul att gå på en skola och utforska det här. Ta del av hemligheterna. Och börja praktisera dem. Idag spontanfotade jag en härlig människa just när lektionen skulle till att sluta. Då gällde det att hiva upp kunskaperna snabbt, försöka hinna få ut det mesta av en människa på tio minuter.
Underbar modell. Tack Tori!

När man gjort en ny make up

Så var det dags igen, dags för en ny lektion i Stage Make up. Vi jobbar mot film och teater - idag fick vi själva välja vad vi ville göra. Temat var Djur. Jag har ingen aning om vad min fågel är för sort, för det rådde delade meningar om det. Jag googlade på Kanariefågel. Men det är tydligen inte riktigt rätt.
Två timmar. Det var tiden vi trodde att vi skulle få. Men det blev strax över en timme, för först var det läxförhör och läraren, härliga Pam, gick runt och tittade på våra skisser och inspirationsbilder och gav oss råd och tips innan vi fick börja. Så en timme senare såg jag ut på detta viset:
Inte lika coolt från sidan. Gör man det mer mer tid kan man gömma håret bättre, och lägga mer tid och noggrannhet på de svarta räderna. Och göra en riktig näbb. Den här näbben? En bit papper med nagellack på.
Scrolla ner mot det förflutna