När man tog ledigt och gick upp tidigt

Igår tog jag ledigt nästan hela dagen. halva i alla fall. Det var så skönt. Att gå och plocka hemma, städa lite, pyssla och packa upp några flyttkartonger. Klockan blev ett på natten och det var svårt att komma till ro och somna. Jag ville hellre fortsätta sitta uppe vid brasan, njuta av det städade vardagsrummet och plocka bland kartongerna. Men man kan inte skippa att sova. Så jag tänkte ta sovmorgon.
 
Jag vaknade halv sex och kunde inte somna om. Efter att ha försökt i en halvtimme gick jag up, tvättade, matade djuren, åt en lätt frukost och tog seda Hollie till Lickershamn. Jag tänkte fotografera morgonbilder, och hon fick vara lös. Det blev nästan två timmars promenad, och flera bilder jag längtar efter att redigera. Men det får vänta tills om någon timme eller så. Jag ska hänga tvätten, köra en maskin till, förpacka mat till Hollie och sedan åker vi till kontoret. Där ska jag redigera både video och bröllopsbilder. Det ska bli roligt. Men jag kunde inte låta bli att i alla fall importera bilderna. Det verkade först bli en ytterst tråkig morgon, men sedan skimrade allting rosa innan det blev gyllene och dagen tog sin början.
Jag lägger nog upp fler bilder från dagens promenad i morgon!

När man varit på arbetsintervju

Äntligen måndag! Förra veckan var tuff. Jag loggade timmarna jag redigerade färg till sambons filmprojekt och det landade på 81 timmar. 81 arbetstimmar på en vecka. Livet som egenföretagare är inte särskilt glamouröst, men mysigt var det! Jag jobbade hemifrån och satt i soffan framför brasan medan sambon satt i fåtäljen intill och Hollie sov under soffan. Det var smidigast så, för jag behövde konstant sambons åsikt eftersom det är hans projekt och han hade en hel del idéer och tankar. Vi lagade soppa och satt och drack soppa vid datorerna när vi blev hungriga. En gång om dagen tog vi lunch och satte oss i köket. Jag plockade in de sista blommorna från trädgården tillsammans med lite kvistar för att liva upp hemmet lite. Det var en av de mysigaste men också tuffaste veckorna!
 
Så nu börjar vi om på ny kula. Sambon åkte iväg till fastlandet igår och jag åker efter på torsdag. Jag har nämligen ett simpass inbokat på onsdag och en arbetsintervju idag. Det gick jättebra! Det gäller vikariat/frilansuppdrag för ett stort mediaföretag. Jag kommer att hoppa in korta perioder när dem behöver folk, och ta foto- eller filmuppdrag då och då när dem behöver. Det blir lite extra klirr i kassan men framförallt omväxling och utveckling för mig som person! Det känns toppen! 
 
Så jag firar måndag med att arbeta hemifrån med att exportera de sista filerna från förra veckan. Jag kan nämligen inte ta ut hårddisken ur eluttaget. Imorgon blir det tillbaka till kontoret. Som jag längtar! 

När en livsnjutare bestämmer

Den här damen flyttade hem till mig när hon var bara tio veckor gammal. Det blev så för att vi räknade fel och först efteråt insåg mistaget. Hon föddes i min lillasysters säng hemma hos mamma och jag skulle absolut inte ha katt. Men min dåvarande ville prompt ha henne och hon var ju söt som socker. Så hon flyttade hem till oss på höstlovet när jag gick i trean på gymnasiet. Sedan dess har vi haft en knasig resa ihop, där hon bitvis bott hos min mamma medan jag varit utomlands eller bott olägligt så jag inte kunnat ha katt. Geisha. Hon hette Gandalf tills hon gick in i sitt första löp och vi förstod att han var en hon. Sedan dess har hon varit familjens lilla Diva och hon lever sitt eget liv hos oss. Kommer in när hon känner för det och vill absolut inte använda kattluckan. Hon har en rejäl sångröst och klagar högljutt när hon vill att vi öppnar dörren för henne. Jag har nog aldrig träffat en katt med liknande röstresurser. Och hon är kaxig. Det är hon som bestämmer hemma, inte hunden, inte Maiko. Hon. Det är hennes hus och vi alla är hennes slavar som öppnar dörrarna, matar eller gosar med henne. Eller, i Maikos fall, håller sig undan...
 
Och nu är hon lustigare än någonsin! Vi rakade hennes rumpa i somras för att hon inte skulle bli så tovig, och nu har den pälsen vuxit ut mörkgrå. Så nu har min vita katt blivit halvgrå, nästan svart. Det måste ju vara den knasigaste teckningen på en katt... men hon är vacker, vår livsnjutare. Nio år gammal och så självständig att det är lätt att glömma bort henne mellan varven. Men världens kelgris när hon väl kommer hem. Och nu när hösten kommit är hon hemma nästan varje dag. Om sommaren kan hon vara ute i veckor i sträck och man ser knappt röken av henne. Nu kommer hon in och ligger gärna på golvvärmen i badrummet under kvällarna för att strosa omkring i trädgården om dagen när vädret är fint. Hon är verkligen en av de mest udda katter jag någonsin träffat. En så himla härlig person!
 
Vilket är/har varit ert knasigaste husdjur? Har ni haft något som verkligen stuckit ut?
Scrolla ner mot det förflutna