När man har kört vännerna till LAX

Jag har fått blommor! Hela lägenheten doftar ljuvligt och trots att den stora buketten stått i snart en vecka, mår dem bägge två fortfarande bra. Jag ställde en på köksbordet och en på konsollbordet i sovrummet. Det här med dofter är viktigt för mig. Det jag saknar mest från hemma är dofterna.
 
När jag steg av planet i LA första gången slogs jag av den väldigt speciella doften här. Solstekt asfalt, varm betong, exotiska blommor, avgaser och olika nivåer av gammal urin. En dov lukt, dämpad av bristen på regn, men ändå alltid så närvarande. När jag steg av planet för andra gången fick den där konstiga stadslukten mig att känna ett hugg av "nu är jag hemma igen", för den var så bekant. 
 
Men ingen doft är som att komma hem. I Sverige är luften så ren, så fri, så vibrerande full av olika saker. Till och med i min barndomsstad Göteborg är luften relativt ren, och det första som mötte mig på Arlanda var en vind som förde med sig doften av sommargräs och nyutslagna löv. Av fukt och skratt, kanelbullar och dieselbilar. Och om några timmar kliver mina vänner av planet hemma i Sverige och får förhoppningsvis samma upplevelse. Av att komma hem till ett friskt land, till tidig sommar. Och doften av hemma.
 
(Blomvas, sambons pastaburk från IKEA...)

När man startar om

Jaha, vart var vi? Lite så känns det nu. Det exploderade lite i slutet av veckan och jisses, vad jag har åkt fram och tillbaka, suttit vaken sent om nätterna och uppdaterat min hemsida och idag fick jag avsluta med att snutta på tvååring och flyga flygplan med fyraåring. Det känns jäkligt häftigt att ha en hemsida. Och nu äntligen börjar den bli fin. Och imorgon kör jag Sverigebesöket till flygplatsen och så startar ännu ett år i California. Ochd et här, sista året, kommer att bli det bästa av dem alla.

Nu startar jag om.

När borta är bra men hemma bäst!

Så var man hemma i Santa Barbara igen! Jag sitter här i godan ro och för över bilder från resan och gör mig redo för jobb. Idag ska jag assistera en fotograf som jag verkligen ser upp till, i något jag aldrig gjort förut. Vi ska fotografera bilder för ett hotell! Jag har aldrig arbetat med att fotografera rum förut och det här är en kul, ny upplevelse! Så bokar du hotell i Santa Barbara till hösten, finns det en chans att du är på "vårt" hotell och kikar på "våra" bilder. 
Och ikväll sedan får det nog ta och bloggas lite mer. För jag jissar att ni vill se San Fransisco? Och antagligen mer av Death Valley, eller kanske lite annat kul däremellan. Jag ligger ju lite efter här. Men det är svårt att focusera på bloggen mellan jobb och besök från Sverige! Vi har haft inte mindre än fem Sverigebesökare på ca 1 månad. och just det ja, en var här veckorna innan det också. Men på Måndag blir det bara jag och sambon igen.
Scrolla ner mot det förflutna