När sambon hittat en ny favoritserie

För första gången någonsin kommer sambon inrusande i köket frustrerad och med vild blick i ögonen frågar mig "Varför gör hon så här?".
"Vem?" undrar jag förvirrat och då är det så klart boven i Netflixserien Lost in Space som gjort något taskigt. Tydligen är den här serien extremt bra, för den lyckas få sambon så känslosam att han måste ta en paus från TV:n. Han, som alltid retat mig för att jag är tvungen att ta paus när det blir för intensivt och spännande på TV. Som alltid flinar överseende och säger "Men det är ju bara på låtsas!" när jag blir upprörd, rädd eller illamående över något på TV.
 
Den sista veckan har han suttit med Hollie i fåtöljen och med Maiko vid fötterna om kvällarna och sett något avsnitt. Jag har verkligen aldrig sett honom så berörd av en serie förut, vilket säger mycket om en filmnörd. Nu är det verkligen inte min typ av serie. Det är något rymddrama om en familj som bygger på att man inte varit ärlig mot varandra vilket är de två sakerna jag har allra svårast för. Jag fixar inte historier som bygger på lögner och jag tycker inte om rymden. Men om du gillar riktigt bra berättelser som innehåller dem ingredienserna rekommenderar jag den verkligen. 
 
Och Maikos favoritplats. Fotpallen framför brasan, mitt i rummet. 

När vi bakade lussebullar!

 
God morgon! Jag äter lussebullar till frukost. Det får man göra så här under december, anser jag. Jag brukar baka lussebullar en till två gånger under december och nu till andra advent var det dags. Eftersom vi ska bort nu till tredje advent och sedan är ju fjärde advent precis innan jul, så tror jag inte det kommer hinnas med en sats till, så jag gjorde dubbel sats nu. Jag tog inga bilder under tiden utan bad sambon knäppa ett par... haha.
 
Kanske lär vi oss lagom till pensionen, jag att kommunicera vad jag vill ha och han att lyssna. För jag fick några fina närbilder på min näsa och på min handrygg. Fotoläraren i mig stönade ordentligt efteråt när jag gick igenom bilderna. Han gjorde typ vartenda nybörjarmisstag man kan göra när man fotar (utom att lämna linslocket på, men det var nog för att jag aldrig använder linslock), vilket är sjukt ironiskt eftersom att han egentligen är jätteduktig! Men det är helt enkelt alltid så, om jag inte är superspeifik och säger åt honom precis vad han ska stå och exakt vad han ska göra. Med andra människor tar han alltid grymma bilder. När han filmar är han en fantastisk kameraman. Med mig? Det brukar bli några närbilder på min näsa och min rumpa, sedan går han. Den här gången tog han i alla fall ingen rumpbild...
 
Att baka lussebullar ihop har blivit en underbar tradition. Han är lite som ett barn när vi gör det, experimenterar och gör knasiga former så att jag skrattar mig till kramp i kinderna. Ingen bulle är den andra lik och han vispar till olika krämer och försöker göra fyllningar... det har väl inte gått jättebra tidigare i år, men den här gången blev hans riktigt goda! Men som sagt, inte så många och ingen hade samma form eller storlek. Det är så här bakning ska vara. Roligt och kreativt!
 
Så här ser riktiga lusse-katter ut! Á la min mamma. 

När man kommit halvvägs!

Hej måndag och ny vecka! Inte bara ny vanlig vecka utan även en ny graviditetsvecka. Man räknar veckor när man är gravid vilket ju är mycket roligare än att räkna månader. Vissa räknar vecka+dag och är jättenoga med det. Vården räknar så. Men jag har verkligen ingen ork för sådant och det är bara tack vare min app som jag ens vet vilken vecka vi är i. Med moderna appar får man ett hum om vad som händer där inne varje vecka också, vilket är jättekul! Så hej vecka 21! Och vet ni vad? Vi är halvvägs där! Det sniglade sig fram i början men nu är det inte långt kvar! Det känns som om veckorna rinner mellan fingrarna och en del av mig undrar hur redo vi kommer att vara när april väl kommer. Eller kan man bli redo för det här? Materialistiskt så ja, men känslomässigt? 
 
Jag har ju tavit en bild varje onsdag (utom förra veckan, som blev på torsdagen) för att dokumentera magen. Det har varit väldigt kul, för man tycker själv att man ser ut på ett vis men kameran ser det på ett helt annat. Till exempel så är magen större på kvällen och mindre på morgonen. Vissa veckor växer den jättemycket, andra inget alls! Och beroende på hur lillen ligger ändrar sig formen, vilket också är kul. Det ska bli kul att se den här GIF-en efteråt. Men redan nu ser man ju stor skillnad mellan vecka 6 och vecka 20!
 
 
Hej gravidmage!
 
 
Scrolla ner mot det förflutna