När man gjort något dumt

 
Jag är anmäld till en fotoutställning i november här i Visby. En bild ska skrivas ut och monteras. En bild. Enkelt va? Nej, inte alls. Det finns inget tema utan man får välja fritt. Jag avskyr frihet när det ges i för stor mängd. För jag är en sådan som inte kan bestämma mig, om jag får för mycket frihet. Ge mig ett tema, en ram, och jag presterar snabbt och effektivt, och bra. Men ge mig helt fria tyglar och säg "gör vad tusan du vill" så blir det ofta ingenting alls. Det är därför jag t ex aldrig skickar in bilder till tävlingar. För dem är ofta för breda. Men nu kände jag att jag ska vara med ändå. Men vilken bild ska jag välja?
 
Bilden ska hänga på Almedalsbiblioteket i Visby under november. Jag har massor av landskapsbilder som kanske kan passa. Jag har massa abstrakta bilder som kanske kan passa. Jag har tusentals bröllopsbilder som kanske kan passa. Jag har en månad på mig att ta en helt ny bild som kanske kan passa...
 
Vad tycker ni? Ska jag välja ett porträtt eller en landskapsbild? Eller någonting mer konstnärligt?
 

När man tar helg... eller inte.

Trädgårdens sista blommor är plockade och pryder matbordet!
 
Åh, äntligen lördag! Du tog kanske sovmorgon, kanske ska du iväg och träffa vänner eller se någon bra film på bio eller hemma i soffan. Ja, livet som egenföretagare är inte riktigt lika lyxig. Eftersom att jag låg dålig i torsdags (och åkte hem till vänner i torsdags- samt fredags kväll) behöver jag jobba hela helgen. Men det är härligt ändå! Jag har två bröllop att redigera klart, och sedan ska jag göra färgkorrigering på 9 avsnitt video. Och så är det bröllopsmässa nästa helg, så jag måste förbereda för det!
 
Så idag åker jag till kontoret för att kunna "multitaska". Jag ska skriva ut sisådär 200 broschyrer inför mässan och helt hinna redigera sisådär 1500 bilder så att jag kan redigera misnt en video imorgon med lugnt samvete. Det är skönt med arbetsuppgifter som går att göra samtidigt! Den bärbara datorn kan skriva ut broschyrer medan jag sitter och redigerar bröllopsbilder på min stationära dator. Och en ljudbok på högtalaren i telefonen. Det kommer att bli en toppendag det här! Jag har med mig matlåda, har lämnat Hollie hemma hos sin husse och jag har hela kontoret för mig själv. Och jag har mickropopcorn som snacks undertiden.
 
Lyxigare än så blir det inte!
 
Och igår fick jag smaka raggmunk för första gången på många, många år. Sambon har gått helt galen i köket och experimenterar med allt möjligt just nu! Jag har fått minst en ny rätt varje dag hela veckan, med allt från brockolisoppa till raggmunk. Det är så lyxigt att ha en matlagningsintresserad sambo!
 

När man visar sitt höstberoende

Ni som hängt med från USA känner kanske igen att jag skrivit förut om Chai? Det är typ det godaste jag vet, krämig chailatte. Men nu när jag inte längre har mjölk hemma så har det gått säkert ett halvår sedan jag senast drack en kopp.
 
Att jag slutat dricka mjölk är ingen stor sak och har ingen stor anledning. Jag såg helt enkelt i upprepade dokumentärer att just mjölkprodukter är helt onödiga för en vuxen människa, så jag såg ingen mening med att få i mig det. Först skar jag enbart ner på det, och hade det enbart i kaffet. Köpte smör baserat på olja och slutade laga mat med grädde. Sedan upptäckte vi Oatly, som har havrebaserade produkter som ersätter grädde, creme fraise och mjölk. Så nu köper vi enbart oatlys ekologiska havrebaserade allternativ. Men att dricka havremjölk smakar ungefär som att dricka havrevatten. Jag har det i smoothie och jag har haft det i kaffet utan att märka någon direkt skilland, men att dricka det rakt av? Nej, fy! Därför har jag tvekat länge på att smaka det som bas i chailatten.
 
I vanliga fall, i vanlig mjölk, har jag två teskedar chai (brukar köpa det på Maxi) i en kopp varm mjölk. 
 
I havremjölk räcker inte det. Man smakar verkligen havren igenom chaismaken. Så jag testade tre teskedar, och vet ni vad? Det smakar inte vanlig chailatte, men det smakar nästan flytande pepparkaka! Man anar fortfarande havren igenom, men det gör ingenting. Så nu kan jag återgå till min favoritdryck på hösten, krämig chailatte gjort på 2 minuter i mickron (1,5 minut på medelhög värme och 0.5 minuter omrörning).
 
Vad är din favoritdryck på hösten?
 
Scrolla ner mot det förflutna