När man beundrat en harpa

 
Jag känner en riksspelman. Och hon är fantastisk. Och hon har en så vacker harpa. En nyckelharpa. Den lockar fram toner från en spunnen tid. Väcker fötter som inte brukar vilja dansa. Ett fantastiskt instrument, i händerna poå en fantastisk kvinna.
 Nyckelharpan
 
En kommentar
publicerat i
Taggar: Harpa, Musik, Nyckel harpa, Nyckelharpa, Riksspelman, Spelman

När man visar mer från en trädgård

 
Det fanns en tid då jag ansåg att en trädgård var en plats där man ställde upp plastpoolen och tillbringade dagen skrikande med lillasyster, springandes fram och tillbaka genom vattensprinklern för att sedan leka sjöjungfru i barnpoolen.
 
Den tiden är lyckligtvis förbi. Istället ser jag en trädgård som en oas. Ett ställe att slappna av på,. umgås, njuta av. Jag vill ha blommor, buskar. Lite lagom vildvuxet och härligt naturligt. Sten, trä, grus, träd... och gärna lite vatten också. Och ett ställe att sätta sig ner med kaffekoppen.
 
Just den här trädgården var fantastisk. Men det var inte kaffekoppen jag höll i handen när jag vandrade runt där. Kaffet dracks inne, eftersom att regnet kom som en oinbjuden gäst. När jag och några andra från fotogruppen i Ale besökte MZ Garden. jag visade mer häromdagen. Dem bilderna kan ni hitta här. Tack för en mysig kväll, god mat och trevligt sällskap! Och så klart... för att jag fick uppleva en så fantastisk oas av grönska och skönhet.
 
Tänk att en enda trädgård kan bjuda på så mycket...
Färg eller svartvitt
Mark eller människor...
Och närmare...
Stilla eller snurrande
Fullt av liv... eller öde
Tänk vad många olika bilder
man kan ta på en och samma växt
På en och samma dag, i en och samma trädgård!
Och det kommer att bli ett tredje inlägg... för jag har just passerat halvvägs ner i mappen.
Nära 650 bilder tog jag, den där dagen. Är det bevis nog på hur mycket jag gillade trädgården?
 
Scrolla ner mot det förflutna