När man haft en fin vecka

Just nu ligger jag i sängen med en sovande katt på magen och datorn precis inom räckhåll. Vi har "egentid", jag och kattungen. Sambon och Hollie är på fastlandet, och mormor katt hänger ute mestadels. Just nu ligger hon i fönstret och tjurar, för det regnar ute så ikväll vill hon inte ut, men inne får hon inte vara ifred. Det får ingen av oss. Kattungen saknar sin hundvalp och är en plåga, jagar oss bägge två (mig och sin mormor) runt huset i hopp om att vi vill leka med honom. Ingen av oss vill det, han är för hårdhänt. Men han har tillbringat mer tid än vanligt tätt intill mig, otroligt kelsjuk. Vart jag än går här hemma sitter han vid mina fötter. Jag har snubblat över honom flera gånger.
 
Det här har nog varit årets bästa vecka annars. Vi tar det lugnt och skönt. Jag har jobbat varje dag på mitt extrajobb då sjukom och skador gör att butiken har ont om folk, och då vi går i husdrömmar känns varenda krona intjänad som närmare drömmen. Jag har fått flera roliga förfrågningar om sommaren och ser fram emot flera roliga möten. Livet leker. Jag fick en Harry Potterbok i födelesdagspresent och köpte en till mig själv för födelsedagspengarna från pappa, så om kvällarna ligger jag och läser några timmar med katten intill mig, äter hemgjord cheesecake och dricker te. Jag har jobbat vidare med förtaget och skickat iväg fakturor, köpt ett nytt objektiv och hittat ett underbart samarbete. Januari kunde inte ha slutat bättre! 
Lite telefonbilder från veckan!

När man kikar in i garderoben också

Hej där! Jag tänkte visa lite fler bilder på garderoben också. Det-är-äntligen-klart! Hollie höll mig sällskap, förvånad över att jag höll till där inne. Hon ser alltid så förvånad ut när jag fotograferar. Som om hon undrar vad jag håller på med. Så nyfiken. Om jag sätter mig ner med kameran i händerna har jag henne i knäet, ivrig att hjälpa till. Även om hon mest är i vägen, eller i bilderna. Så länge hon får vara med är nog nöjd, även om hon inte förstår vad jag sysslar på.
Det är så oerhört s.k.ö.n.t att ha en garderob! Jag råkade välta handdukarna när jag tog första bilden, såg det efter en stund och rättade till dem. Jag måste fundera på förvaring som är lite bättre än att stapla handdukar och lakan sådär. Vi kommer antagligen att möblera om där inne fler gånger medan vi bor här. Men så här är det just nu, hos oss! Sovrum och garderob. Härligt, klart, färdigt.

När man visar upp sovrummet

Ska vi kika då? På hur sovrummet ser ut nu? Först, låt oss kika på hur det såh ut just efter att vi anlänt. Innan vi började renovera. Det enda som var vårt i bilderna var mattan. Allt annat har funnits där... ja, ingen aning. Länge. Tapeterna var sedan min sambo var en liten baby. 
 
Före:
Elefanttapeter och furumöbler.
Inbyggda garderober vars baksidor fallit sönder.
Bilder tagna med min eller sambons mobiltelefon timmarna innan vi tömde rummet på möbler.
Så vi tömde det, slet ner tapeterna, spacklade om, byggde upp en vägg där de inbyggda garderoberna förut var och gjorde en walk in closet där det förut bara var oanvändbar yta bakom de inbyggda garderoberna. tapetserade och målade lister. Köpte ny säng. Flyttade in främst mina gamla möbler.
 
Efter:
Sängben från IKEA. Säng från EM möbler. Kuddar från alla möjliga platser. Vi ska ännu bygga en sänggavel.
Sänglampor från IKEA, köpte till min första riktiga lägenhet 2010. Sängkläder sydda i USA. Överkast i rätt storlek har ännu inte inhandlats. Filten har jag haft i evigheter. Jag tror att jag fått den av syrran. Taklampan köpte jag på en outlet 2010 eller 2011. Sängborden är två syskrin, ett hittat i ett soprum 2010 och ett inköpt på tradera några månader senare. Dem är från 60-talet och vi kommer på sikt byta ut dme mot någonting större.
Pigtittaren är arvegods jag fått av syrran, som egentligen ärvde den av vår gammelfarmor, men som sedan tyckte att den passade mer in i mitt hem än hennes. Bord, pall och stolar köpte jag på loppis 2012. Samma med lamporna. Den asiatiska tavlan är från sambon och hängde uppe i vårt rum i USA. Askarna är mestadels presenter och den lilla mässingspegeln köpte jag på tradera 2011.
Hollie kunde inte låta mig vara ifred utan kom för att gosa medan jag knäppte bilderna. Tavlan med texten "Better Done than Perfect" köpte vi på Rusta i somras efter att ha känt press att få till renoveringen. Byrån är IKEA från 2010, den enda möbel jag köpt ny från IKEA. Ljusstaken är ett loppisfynd jag fått av en gymnasiekompis, där katten vält och förstört stearinljuset och jag har glömt att sätta i ett nytt.Tavlan med flickan över klädhängaren har min syster målat. Lampan är loppisfynd med en lampskärm från Ullared 2013. På garderobsdörren hänger hårsnoddar jag hittat på golvet efter att kattungen snott dem och lekt med dem. Favoritbilden på mig och sambon sitter uppe på en tavellist över TV:n. Ljusstakarna köpte jag på IKEA 2013. Tennspegeln var ett loppisfynd från ungefär då. Den blå tapeten är köpt på Colorama och den grå på Rusta. Jag har satt upp dem.
Tjurtavlan gjorde min mamma som litografi i fjärde klass. Lampetten är ett reafynd från Indiska någon gång 2013-2014. Valpen är nu över åtta månader och snart för stor att kalla valp... men hon älskar att leka med sina leksaker i sängen eller på golvet under sängen. Helst vill hon kampa med leksaken eller ge bort den till någon som kastar iväg den. Kastar ingen hennes leksak, kastar hon den själv.
Mattan är från Rusta, sambon från Gotland. Blomman i fönstret fick jag av honom i höstas. Här sover vi gott! Inte perfekt, men klart! I alla fall snart... sänggaveln ska bara byggas också. Men något kul måste vi ha att se fram emot i vår!
Scrolla ner mot det förflutna