När vintern så sakta ger vika

Det här är en av mina absoluta favorittider på året. När vintern sakta ger vika för våren. När snön börjar smälta bort, knopparna börjar synas och snödropparna tränger fram ur jorden och lyser grönt och vitt mot den bruna marken. Nu när snön smällt undan lite kan man gå i skogen igen. Det var så tråkigt när snön var som djupast; man orkade inte gå så långt. Men Hollie går alltid tio gånger längre än jag, helst i snön, så för henne spelar det inte så stor roll. Jisses, jag kan inte förstå att den här hunden inte funnits i mitt liv i ett år än. Hon är en så självklar del av min själ och min tillvaro.
Jag är så stolt över hur min sambo har varit med henne. Han, som aldrig haft hund innan, har tagit det på största allvar och är riktigt duktig med henne. Jag är så stolt över min lilla familj. Fast den där kattungen skulle behöva lära sig ett och annat av sin "syster", då han, medan jag och Hollie pulsade i snön, öppnade pastapaketet och hade roligt med pastan. Han hittar på en del bus, den där katten. Det ska bli skönt när han väl är kastrerad och får gå ut, så att han kan göra av med mer energi.
 
Idag har jag legat dålig större delen av dagen, och då har han varit underbar. Legat på min bröstkorg och sovit, spinnandes av välbehag. Då älskar man honom helhjärtat och bottenlöst och glömmer bort hur jobbigt det är att hårbanden försvinner, att pastan öppnades eller att örontopsarna har lekts med över hela golvet. Vad vore livet utan djur? Jag är så glad att jag har mina "små". 
Och nu är våren på gång, om än med några små baksmällar i form av frost och snölingor.

När man skrivit kontrakt

Okej... jag borde inte skriva det här än, men jag kan inte låta bli. Vi skrev kontrakt idag, jag och sambon. Vi ska köpa hus. Vi har vunnit budgivningen och handpenningen betalas in imorgon. Det är overkligt. Mäklaren säger att vi inte ska fira förrän säljaren skrivit på, vilket han gör från Västkusten, men det är svårt att inte skutta av glädje. jag fick beskedet att säljaren godtagit vårt bud fyrtio minuter innan jag skulle in på min morbrors begravning, så det har varit en helg av både sorg och glädje. Men nu är den över, och nu är det en vecka av pappersarbete och arbete som gäller. Alla möten, både för husköpet och för företaget. Det är på samma gång en lycklig som sjukt hektisk tid. Jag kommer att skriva mer om det så snart säljaren skrivit på också... men jag ville ha det bevarat. Det här minnet, hur lyckliga vi är. Hur sambon går omkring hemma och pratar om vad fint det kommer bli när våra saker flyttats över. Han berättar för mig vart han vill ha det. Hittills är vi ruskigt överens. Det blir så spännande att se hur överens vi är när vi väl flyttat in... haha. 
 
Men det verkar som om drömmen blev verklig nu. Vi har skrivit på. Vi blir med hus nu. 
 
 
Favoritrummet blir utan tvekan vardagsrummet!

När season 3 äntligen har släppts!

Ikväll efter jobbet i butiken ska jag poppa lite popcorn och krypa upp i sängen för att se första avsnittet av tredje sässongen av Shadowhunters! Äntligen...! Jag såg om sista avsnittet innan jobbet, medan jag svarade på mejl. 
 
Scrolla ner mot det förflutna