När season 3 äntligen har släppts!

Ikväll efter jobbet i butiken ska jag poppa lite popcorn och krypa upp i sängen för att se första avsnittet av tredje sässongen av Shadowhunters! Äntligen...! Jag såg om sista avsnittet innan jobbet, medan jag svarade på mejl. 
 

När snön smälter bort

 
Jag undrar hur jag kommer att minnas dem här dagarna om ett år. Kommer jag att minnas dem alls? Kommer jag att minnas dem som dagarna då jag saknade sambon och filmade en massa? Eller som dagarna då vi bjöd på vårt första hus, och förlorade? Eller kommer vi minnas dem som dagarna då vi väntade och väntade på att drömmen skulle bli verklighet? Sant är i alla fall att snön regnat bort och de sista resterna smälter in i jorden. Det har gjort världen väldigt mörk och grå, men det får också mig att känna att våren är på väg. 
 
Just nu är varje dag en väntan. Jag kollar på telefonen för att se om någon annan bjudit på huset vi är intressearde av. Hittills har ingen gjort det. Vi väntar på att någon köpter sambons aktier som han lagt ut. Hittills har ingen gjort det. Vi väntar, väntar och väntar. Jag kikade på vad som hänt de här dagarna tidigare år i mitt liv, men det verkar som om just den här veckan är den mest händeslösa i mitt liv. Så kanske kommer jag inte minnas den här veckan heller, om några år. Det här är kanske helt enkelt veckan man aldrig minns... 
 

När vintern börjar tappa sitt grepp

Jag sitter på kontoret och njuter av hur fint det blivit, hur mysigt det är, och framförallt: av hur varmt det är här inne. Efter tre vintrar i solsken, hade jag glömt hur kallt det kan bli. Jag har aldrig tidigare bott i ett hem där värmesystemet havrerat när det är sisådär 10 minusgrader. I USA hade vi ett värmesystem som vi trodde inte fungerade. Den allra kallaste dagen vi hade var det omkring nollgradigt, och då huset saknade isolering och hade englasfönster, innebar det att det var lika kallt innomhus. Jag tog det som ursäkt att köpa flera filtar. I år bodde vi i ett av världens vackraste hus, med värmesystem, men det krånglade. Det är fixat nu, men minnet av kylan får mig att vilja höja värmen på varenda element. 

Jag börjar få rutiner nu. Jag dricker frukost varje morgon. Smoothie. Sambon hittade en blender i källaren, så vi köpte hem lite bananer och började blanda shakes. Jag har svårt att äta på morgonen, men att dricka går bra, så att det var min favoritfrukost i USA. Nu är det åter min favoritfrukost. Jag experimenterar med bär och med olika drycker. Jag har ju fått för mig att minska mejeriintaget, men havremjölk är riktigt gott i smoothie. Jag längtar efter att ha bärbuskar i en egen trädgård, så att man kan göra smoothies av färska bär, och frysa in överskottet så att man slipper köpa. Vi har lagt ett bud på ett hus. Kanske, kanske, kommer det vara i trädgården tillhörande det huset jag går och plockar bär i till hösten. Man kan ju alltid drömma...
 
Scrolla ner mot det förflutna