När man visar skrivbordet

 
Minns ni det här skrivbordet? Jag köpte det förra hösten för 110kr på Gåvan i Visby. Det hade inget bakstycke, skivan satt lös och fanéren saknades eller var alldeles trasig på stora delar. Jag visade lite bilder på processen medan jag gjorde om det och förvandlade det från ful ankunge till det perfekta skrivbordet för mitt kontor. Men nu är det ju faktiskt helt färdigt och jag lärde mig så mycket under processen.
 
Det blev grått, en neutral färg som gör det lättare att redigera. Det finns två hål i skivan som leder ner sladdar under, och ett eluttag är fastsatt under skivan så att det är ordning på sladdarna och ingenting ligger mot golvet. Jag klädde bakstyckena av skåpen med en fin tapet från Rusta. Jag köpte inte en hel rulle utan fick tapetprover. Det livade upp rummet lite och blev dekorativt. Sedan fyndade jag lite detaljer inför ett annat projekt för flera år sedan, men jag fick några över. Dem använde jag nu i hörnen på skåpen och runt nyckelhålen. Det fanns inga handtag från början att öppna skåpen med, men det köpte jag på mig en hel del i USA så det kunde jag ta ur mina gömmor. Sammanlagt kostade skrivbordet drygt 250kr i målarfärg och runt 400kr för skivan, en bit list och två brädor. Resten var material jag redan hade hemma eller som jag fått, så det har inte kostat mig något.
Jag älskar mitt skrivbord! 
 

När man vänder hemåt igen

Och så var det dags att åka hem till den här lilla filuren! Han fyllde ett år i helgen, så nu är han officiellt ungkatt och inte kattunge. Det är lite roligt, att jag inte tänkt på honom som "kattunge" på mycket länge medan jag fortfarande tänker på Hollie som "valp", fastän hon fyllde ett mitt i Maj.
 
Idag går färjan tillbaka till Gotland för min del, så jag är hemma vid åttatiden ikväll. Det ska bli hemskt skönt att återgå till rutinerna, även om det varit fantastiskt roligt att vara hos farmor. Jag har hela bilen full av prylar, varav hälften ska till loppis. Vi har rensat i farmors förråd och det vi inte vill behålla ska till loppis. Jag längtar efter att komma hem och komma i ordning i huset!
Maiko gillar att jag tömmer påsar...

När man sprungit på säkert 15 loppisar med farmor

Vad vi har grejer i Sverige! Det fascinerar mig hur mycket saker alla har. Jag längtar hem efter att få gå igenom - packa upp och göra av med överflödigt/onödiga saker - våra flyttlådor. Jag och farmor har varit på loppis efter loppis... säkert femton stycken! Vad grejer det säljs... när man går där funderar man mycket på just varför man handlar saker. Det är både en fördel och en nackdel med loppisar: det man behöver kan finnas till fantastiska priser, men det är lätt att handla "fina saker för den var ju så billig!". I alla fall för farmor. Jag fick vara stenhård mot henne. Hon köpte två lampfötter och ångrade sig på bägge när vi väl var hemma, för hon insåg att hon inte hade plats och den ena hade ingen skärm. Jag fick den ena, men insisterade på att hitta en skärm på loppis, och nu står den så fin så i hennes gästrum (se bild nedan). Hon fyndade en tavla som inte heller har någon plats utan åkte raka vägen in i garderoben. Vi får se om den någonsin tar sig upp på väggen... jag får erkänna att jag tvivlar lite. Men det är ju ändå bättre att "förköpa sig" på loppis än i affärer, för då har det i alla fall inte tillverkats igen, och ofta går pengarna till välgörenhet.
 
Men på tal om tavlor. Jag hittade bilderna ovan på hårddisken. Tavlan som syns är en av mina favoritprylar. Den fick jag av min lillasyster och hon har målat den själv. Här på bilden sitter den i vårt gamla sovrum, men den ska ju upp i vårt nya snart. Tapeten däremot, på bilden intill, var också en favorit i det sovrummet, men den kommer inte upp i nya huset. För mycket minnen. Ibland påminner saker om känslor man inte vill minnas, oavsett hur fina man tycker att dem är.
Farmors "nya" lampa. Skärmen kostade 5kr och lampfoten ca 50kr. Glödlampan kostade en tia. 
 
Scrolla ner mot det förflutna