När man har en piratskatt

Smycken är till för att smycka. Och när man inte bär dem, då kan dem lika gärna smycka rummet! Jag har en hel piratskatt hemma av pärlor och glittrande stenar infattade i guld- och silver, mest fejk. Jag är en riktig drake, eller kanske en korp eller en skata. Jag kan inte gå in i en smyckesaffär utan att handla (Reorna är årets värsta tidpunkt, helt klart livsfarliga!).
 
Jag älskar att se hur det glittrar och glänser. Jag har nästan lika många askar som jag har smycken, men jag stänger dem aldrig. Jag älskar att se pärlorna rinna ut över kanten...
 
Min alldeles egen piratskatt, vaktad av en liten fågel från London,
som dessutom är en ask!
 
 

När man fyndat

Idag har jag varit på Vinden. Vinden är en second hand-affär i Allingsås, ett av mina favoritställen. Och idag blev det verkligen två fynd. Först Jodi Picoults bok Allt för min syster, som jag velat läsa ett bra tag. Den kostade mig fem kronor. Jag längtar efter att läsa den! Böcker är portaler till andra världar. Att läsa är den mest underskattade sysslan i världen.
 
Och sedan blev det en brosch. Lite Downton Abbey-stil över den. Äkta fejkguld. 10 kronor. Är det inte konstigt att en liten bit glitter kostar dubbelt så mycket som flera hundra sidor intressant livskvalité? Mitt favoritordspråk: Ingenting är värt mer än vad någon är beredd att betala. Böcker är inte värdefulla... och tur för mig! Det innebär att min dröm om att äga ett helt biblotek en dag kan bli verklighet! Vore det inte underbart? Böcker från golv till tak, en sådan där söt stege så att man når översta hyllorna... och en mysig soffa eller fåtölj att krypa upp i?
 
Drömmar... så trist livet vore utan dem!
I sommar ska jag läsa och läsa och läsa! Jag tycker vi läser alldeles för lite för nöjes skull,
och alldeles för mycket för att vi måste. Egentligen tycker jag att vi gör det med allt:
Vi gör saker för att vi måste göra dem och inte för att vi vill. Testa att bytra ut "måste" till "vill" en gång...
Ett enkelt knep att göra vardagen roligare!
 

När solen går ner

Vilken fantastisk dag det var igår! Soligt och ljuvligt, vårkänslor i luften och fem grader varmt. Jag fångade dagen och flydde tillbaka till Nääs och svanarna. På hemvägen stannade jag i Gråbo och bara... andades. Fanns. Stod stilla och njöt av hur solen sakta försvann, dränkte det vackra landkspet i ett rosalila skimmer som blev allt djupare och djupare innan det mörknade till blått och sammetssvart.
 
Det finns inget vackrare än när solen vaknar och somnar. Lugnet, fridfullheten, skönheten. I det perfekta livet skulle jag sitta på olika vackra platser vid varje soluppgång och solnedgång. I verkliga livet är det inte så lätt, men jag stannar i varje fall. Tittar ut, går ut om jag kan. Livet är till för att njutas av. 
 
 
 
Scrolla ner mot det förflutna