När Oktober är slut

Det är sista Oktober idag. Sista?? Hur hände det? Jag har bokat tåg- och flygbiljetter. Nu är mittt "jullov" planerat in i minsta detalj. Till Sverige den 26:e December. Tåg från Göteborg till Jämtland den 1:e januari. Tillbaka igen den 8:e. Flyt till Gotland den 10:e. Flyg till Stockholm den 13:e. Två och en halv timme efter landning går flyget tillbaka till USA. Så jag kommer få vila på flygen hem... Det känns så himla kul att hinna åka så mycket runt Sverige i alla fall! Lämna en väska på Gotland och börja fixa iordning där. Ordna bland drömmarna. Det verkar som om sambon följer med mig hem trots allt. Inte genast, men inom några år. Och vi hoppas kunna bygga ett liv tillsammans där vi kan tillbringa mycket till i USA och på så vis inte tappa kontakten med de vänner och det liv vi bägge två byggt upp här. Som fotograf kan jag ju fotografera överallt och som filmskapare kan han redigera och producera vart som helst.
Annars då? Jag funderar på om det är okej att öppna den första glöggflaskan imorgon. Då är det ju november. Jag är tacksam för mina filtar, för det har varit regn, mulen och kyligt i dagarna tre här. Riktigt höstigt. Jag har funderat på hur länge de där blommorna jag köpte kommer att hålla; de är fortfarande like fina som när jag köpte dem. Jag har varit supertacksam över tofflorna jag fick av sambon förra julen. Dem har verkligen varit underbara de senaste dagarna. Jag har saknat mina djur. Min katt fick för sig att försvinna några dagar och skrämma slag på min kära mor som trodde hon blivit tagen av räven eller något. Men hon är hemma igen som om inget hade hänt. 
Och då var oktober över. November ska strax börja och då tycker jag att det är okej att börja prata om julen. I alla fall lite. och glögg. Det är väl okej att dricka lite glögg i November?

När det är Halloween!

Den här snubben kom och hämtade mig efter mitt bröllop idag! Han påstod sig vara min sambo. Jag dumpade honom på ett party och åkte hem och lade mig på sängen och tog igen mig. Jag har aldrig varit så trött efter ett bröllop! Men det var så utmattande på alla vis, vackert, kärleksfullt, roligt. Några timmar senare möter jag upp denna man igen och tar honom hem. Där knäppte vi lite bilder på honom innan jag tillät honom att gå in i duschen. Där ylde han vad som kan vara alvsång från sagan om ringen. Han lyckades sätta en del toner. De andra... ja, dem for all världens väg. Men han hade roligt!
Och när jag importerade dem i datorn sedan, bilderna, satt han bredvid och ylade "mer clarity!!" och "svartvit!" och "gör den sepia!". Och nu känner jag igen honom, efter den där duschen. Lite mindre gråhårig men tokbusig och skuttar runt som om han druckit energidryck istället för öl. Make up:en? Den gjorde han själv. 

När man fotar bröllop på Halloween

Åh, idag är det Halloween! Firar ni det över huvud taget? Om ni gör det, hur firar ni? Jag hade typ aldrig firat Halloween innan jag flyttade till USA. Jag minns att grundskolan hade några Halloweenfester eller "discon" som man sa på den tiden. Jag minns att jag gick på ett av dem. Jag minns också snack om "Bus eller bjud" men mamma förbjöd oss att busa, så jag minns inte att det blev något av det heller. Men det har kanske blivit större de senaste femton åren? Det känns ju som att de Amerikanska traditionerna sprider sig hemåt mer och mer. Och här i Kalifornien är mexikanska traditioner kring Halloween väldigt stora, eftersom vi tillhörde Mexico en gång i tiden. 

I alla fall, jag fotar bröllop idag! Så för mig blir det inte mycket till Halloweenfirande. Mina Roomies är supertaggade, och fler avänner ska ha fester, men jag får se hur pigg jag är. Jag brukar vara ganska mör i kroppen efter ett bröllop. Men det här är i alla fall nära hem, och vi är klara runt nio. Så det kanske blir firande för min del också. Vi får se. I så fall får ag spontaklä ut mig till någonting, för jag har ingen kostym förberedd. Klär ni ut er? Till vad i så fall?
Lite coolt att gifta sig på Halloween i alla fall... det ska bli spännande att se om dem dekorerat något efter det temat eller om det blir ett vanligt gammalt traditionellt bröllop. 
Scrolla ner mot det förflutna