När man njuter av sin nya dator

 
Alltså... det är stor skillnad att redigera på en 15" och på en 27"-skärm. Jag sitter just nu och avslutar ett bröllop från Augusti. Det är underbart att fotografera bröllop, men det är också underbart när det är klart och levererat. Att se hur glada paren blir för sina bilder. Att se deras bilder pryda väggarna. Och att kunna luta sig tillbaka och ta det lugnt utan att få dåligt samvete över att dem går och längtar medan jag ser på TV eller något. Just det här bröllopet var väldigt speciellt för mig. Det var mitt första stora, riktiga bröllop på egen hand. Och helt ärligt? Jag är sjukt nöjd. Lite kommunikationsbrist ledde till problem men det är sådant man lär sig av. Bilderna är grymma och jag tror att dem kommer att bli väldigt älskade.

När veckan rivstartar

Mobilbilder från mitt firande av dagens händelse!
 
Några av er kanske minns att jag fick en dator i våras, gratis? Ett par månader senare började ena sidan flimra och sedan dog halva skärmen. Jag tog kontakt med Apple och fick veta att det var ett vanligt bekymmer på den modellen och att dem fortfarande byter ut det. Så jag blev superglad och gick till Apple store för att boka tid. Visade bilder på problemet och fick samma besked. Ett vanligt fel som inte var några problem att byta. Jag bokade en tid och kom med datorn. Tredje personen gjorde en koll och sa att datorn fungerade perfekt förutom det, så vi sulle byta själva displayen där lamporna sitter, och att det skulle vara klart på mellan 3-5 dagar. Det skulle kosta mig runt $500 dollar, men det var ju värt det eftersom att datorn var grym och att en ny kostar typ  $2500. Så jag lämnade in den. Ett par dagar senare ringer en servicekille och säger att grafikkortet nu är bytt och det funegrar klockrent, men att skärmen är "a bit dark on one side". Jag förklarade irriterat att mitt grafikkort fungerade utmärkt förut också, och att det var displayen som var dålig. Oj då, säger han och ber om att få återkomma.
 
Dagen efter ringer han upp och säger att dem beställt en ny display och att det kommer ta ett par dagar till. Ytterligare några dagar senare ringer samma person och säger att något annat (jag uppfattade aldrig vad) slutat fungera nu när displayen var bytt, så att dem skulle åtgärda det också men at jag inte skulle behöva betala för det. "Did you guys break my computer?" frågade jag smått irriterat. "There was nothing wrong with it except for my display, and that was suposed to be a routine job". Joo, det erkände han att dem kanske gjort.

Så ringde han idag. "Hi there! For every time we put it together, it worked less and less" erkände han. "So we decided to give you a new computer instead. It's even better than your old one."
Så jag fick en sprillans ny iMac idag. Och med den kom ett fint litet tangentbord och en mus. Och jag kände mig lite som världens lyckligaste människa. Istället för $500 i reperationskostnad gick jag därifrån med en ny dator. Och jag behövde inte betala en krona. Så jag firade det med att köpa en trackpad för $129. Har man lagt undan 500 i onödan saknar man inte 129. Så nu sitter jag här och stirrar på detta monster till dator som står här framför mig. En 27" iMac 5K retina display. En dator jag absolut inte skulle haft råd med på många år. 
Ibland blir det helt enkelt sjukt mycket bättre än vad man tänkt sig. Och veckan rivstartade!

När Annie tar igen sig

Idag blir det inte många knop gjorda här hemma! Jag är halvkrasslig och har legat med huvudvärk och tittat på Sofias Änglar hela morgonen/förmiddagen/halva dagen. Det är gamla avsnitt och dem var på Gotland och hjälpte till. Att höra gotländskan piggade upp en del (jisses vad jag längtar efter flytten dit!). När jag är sjuk eller krasslig så blir det inredningsprogram på TV:n, pinterest eller bloggar på datorn och te i hiskliga mängder. Men nu har ju skolan börjat så det går inte bara att krypa ner i sängen. Jag ska strax sätta mig och skriva en engelskauppgift.

Men Sofias Änglar inspirerade mig att visa er något som jag gjorde i våras, innan jag hamnade i den där karusellen av för mycket jobb. Jag fyndade billiga stolar på IKEA som jag målade om. Så nu matchar dem typ den där soffan jag byggde i vintras. Fären piggar upp. Även om jag egentligen ska erkänna att jag föredrog dem i vitt. Men dem var fynd från IKEAs fyndhörna och dem var så sjukt repiga och fula. Sambon var den som valde den gröna färgen på soffan, så det är lite hans fel att stolarna fick samma färg... men han hävdar att det är jag som är målargalen. Kanske en liten bit av båda två. 
Den där soffan. Den är jag fortfarande lika stolt över.
Scrolla ner mot det förflutna