När man återgår som skolans fotograf

 
Jag har börjat världens roligaste jobb igen! Det är så varierat och så spännande. Förra året hände nog det galnaste jag varit med om. Jag blev handplockad och satt i arbetsintervjue med skolans markandsföringschefer och vi hade ett underbart samtal. Jag blev erbjuden jobbet som skolans fotograf, men jag kände att jag inte hade tid och tackade nej. Dem gav sig dock inte utan anpassade jobbet efter mina tider och så fann jag mig fotografera för ett av USA's bästa City College.

Under våren fotograferade jag till kataloger, till broschyrer, hemsidor och reklampelare. Jag fick se mina bilder på allt från reklamblad till bussar. Den här terminen är det dags igen. Jag har ingen aning om vad det blir för äventyr den här terminen, men här på bilderna ser ni när jag fototograferade bilder till en broshyr - uppe på skolans tak. Älskar sådana, galna saker! Och att klättra. Här med min chef, min underbar chef! Dagens uppgift? Fotografera en grupp bloggare!
 
Där uppe stod jag alltså och fotograferade...

När man sitter och njuter vid datorn

I helgen stängde jag totalt av. Jag fixade helt enkelt inte att läsa nyheterna. Här i USA är stämningen tung. Hemlösa skriker på gatorna och studenterna tågar fram och tillbaka mot en det ena, en det andra. Demostrerar mot varenda sak vår nya president genomfört sedan han tillträdde, det ena beslutet värre än det andra tills vi som är här bara stirrar på varandra och frågar: Vad tusan ska han göra härnäst?

Jag stängde av. Så jag har tillbringat min helg på kontoret. Redigerat bilder, gjort de få läxor jag har än så länge. Bokat fotograferingar och uppdaterat min hemsida lite. För någon vecka sedan var min mentor förbi med kort och gåvor som brudpar skickat till oss, och det börjar bli en fin liten samling nu. Den finaste presenten jag fått var bilden i ramen. Den fick jag av mitt första brudpar någonsin. Sedan dess har det rullat på. Jag har en liten hög med kort och bilder på skrivbordet, och et gör gott i hjärtat att se dem. Dem som brudparen gjort sig besväret att skicka efteråt, när allt är över, bilderna levererade och bröllopet ett vackert minne. Det gör en så glad enda in i själen när dem inte bara skriver ett mejl utan faktiskt skickar något. den mesta post jag får numera är räkningar, så det här uppskattas! Snart drar bröllopssässongen igång igen. Hittills tror jag att jag "bara" har runt 10 stycken inplanerade, men så har jag inte vågat planera så mycket eftersom jag inte har något satt datum för när jag flyttar hem till Sverige igen. Men om två veckor kommer årets första, inne i LA. Det ska bli jätteroligt!
 
Vad ser ni fram emot just nu?

När man provat en "ny" kamera!

 
En vän till mig ska sälja denna skönhet och jag tvekar på om jag ska slå till eller inte. Jag har haft den hemma några dagar och fotograferat med den för att se om jag gillar den och om den fortfarande fungerar. Så två filmrullar är nu inlämnade för framkallning och förhoppningsvis kommer i alla fall en av dem ut med bilder på. Den första var väldigt skum och rullade inte ihop sig riktigt i kameran, så den kan ha blivit överexponerad när jag plcokade ut den. Den andra såg däremot ut som den skulle! Så förhoppningsvis... det är ett himla roligt sätt att fotografera på, och jag fick massor av kommentarer när jag knallade runt med den på stan. Roligaste var ändå när jag gick in i vår lokala fotoaffär och ställer mig i kön... för att inse att hon framför att han bakom mig också har varsin liknande kamera och ska köpa film/framkalla exponerad film! Så vi stod där och pratade gamla kameror och analogt foto och allt möjligt. Så håll nu tummarna för att kameran fungerade, så att jag kan köpa den och fota bröllop med den framöver. Det vore himla roligt!
 
(inte enbart med den alltså, utan ha den med som kompliment!)
Scrolla ner mot det förflutna