När man haft världens fulaste möbel

Alltså, vi har ju alla haft den. Den där möbeln man fick av någon, den gamla tjock-tv-möblen som tjänat ut sitt syfte och gått sönder och lagats och målats om och getts vidare till nästa person som behövt en möbel men inte haft ork eller råd att köpa något bra. Den här stod i lägenheten när jag flyttade in. En gigantisk, ful och sliten sak där hyllorna försvunnit på vägen och som jag nu tänkte slänga. Men sambon såg på mig med stora ögon och sa:

"Men Annie, den är ju gjord av riktigt trä, kan vi inte använda den till något?"
"Som vad då?" undrade jag trött. "Den är ju så himla ful och inte alls särskilt praktisk"
"Men måla om den då? Du gillar ju att måla om saker."
Och så hände det sig så att vår förra roomie hade lämnat en burk röd färg efter sig. Så jag införskaffade några ben och sedan startade projekt "Konstgjord andning" på den där möbeln i kontoret. 
När vi vände upp och ner på den såg vi ett meddelande dess förr-förr-förra ägare eller någonting lämnat efter sig. Vi sparade det omålat, och jag lade till en liten text i den nya, röda färgen, till nästa ägare, och så skruvade jag på ben och bad sambon knäppa lite bilder på mig när jag målade, så att ni kunde få se lite av processen. Först grundmålade jag benen med vit grundfärg, sedan blev det tre lager med den röda färgen. Dess täckförmåga var inte så himla bra, så själva möbeln fick sig fyra lager, innan färgen var slut och jag nöjd. 
Det är så lätt att tappa gnistan efter första lagret färg. Men man måste ha tålamod. Det kommer att bli riktigt bra tillslut. Även fula övergivna gamla tv-bänkar, hoppades jag. Medan jag jobbade med möbeln påtade sambon i trädgården och skypade med sin pappa. Han har verkligen världens bästa föräldrar. Nästan lika underbara som mina egna, eller i alla fall på samma nivå. Dem är i alla fall helt fantastiska.
Och efter en dag ute i solen med solkräm bara på framsidan, lyste sambon nästan lika röd som min möbel framåt kvällningen. Men han var lycklig över sitt lilla nyckelpigebo han byggt i den där säcken. Hans majsplanta har fått bladlöss så han bekämpar dem genom att köpa nyckelpigor från nätet, men dem flyger ju iväg hela tiden.

Och så, nästa dag, då var min möbel torr och jag tog mått och åkte iväg och köpte korgar på Ross. Och så var den klar att flytta in hemma i kontoret. Och alltså, den gick från att vara så ful att jag nästan sparkade ut den, till att bli min favoritmöbel. Tänk vad lite DIY kan göra!
Då, opraktiskt och stpr. Nu, en praktisk förvaringsmöbel, där sambons alla kablar kan gömma sig, alla mina papper får plats och två korgar står tomma i väntan på vad som nu kan behövas förvaras där. Och jag kan knappt fatta att det är samma möbel.
Före / Efter!
#1 - - sandra:

Det blev ju så bra! Älskar när en förändrar något på det viset och så vips passar det in utan att det kostade många extra kronor :)

Svar: Haha ja eller hur! :-D Tack!
Annie Brickman