När man byggde sin första egna lampa

"Nu saknas bara en golvlampa!" sa jag till min roomie när vi stod och tittade på sybordet, som flyttats till den tomma platsen där julgranen stod. Det blev ju så tomt och mörkt i det där hörnet.
Han flinade. "Och hur ska du bygga den då?"
"Bygga?" frågade jag förvånat.
"Ja, du bygger ju alltid saker?"
Jag har aldrig vågat bygga en lampa förut. 
Och jo, den där tanken var ju klart lockande, men jag vill inte direkt lägga pengar på onödiga saker nu. Dels för att jag inte har så många kronor att spendera just nu och dels för att jag "ändå sticker om fyra månader" som sambon utryckte dig. Det känns meningslöst att lägga pengar och energi på inredningen. Men den där idén satt ändå i huvudet och tjatade om att få komma ut. Och på Home Depot sprang jag in i världens bästa man, som inte bara hjälpte mig att hitta allt jag behövde utan också sätta ihop elen och ge mig en crash course i lampbygge. Då var den där lampan tvungen att bli byggd ändå.
 Jag ville ha byggt den i trä, men jag ändrade mig och fick dille på metallrör istället, sådana pipes som är så moderna på pinterest. Men det skulle bli så himla dyrt, och så hade dem inte den viktigaste delen inne... så jag åkte hem tomhänt. Men sambon kände att det skulle gå lika bra med plaströr. Så han köpte på sig det istället. Jag blev måttligt road och inte särskilt imponerad, om jag ska vara ärlig, men med lite sprayfärg såg det ju okej ut ändå.
 Och så komd et där läskiga momentet med att göra lampor: elen. På högstadiet höll min tekniklärare upp min elkontakt framför klassen och sa "Det här är ett utmärkt exempel - på livsfara!". Efter det har jag inte vågat röra någonting som har med el att göra. Men nu vågade jag! Och det var löjligt enkelt!
Men den blev vind och knasig, inte alls som jag ville ha det. Så jag var inte alls glad. Men sambon tröstade mig med att den kunde räddas med lite lim. Jag var riktigt missnöjd med den, men jag byggde i alla fall klart den och tog in den.
Och jo, den ser ju okej ut. Men den välter lätt och den lutar. Inte alls som den snygga metallkonstruktion jag såg framför mig när jag stod där med lampan i handen och övergav min tanke på en träställning. jag kommer nog att göra om det här DIY-projektet hemma i Sverige igen, fast med riktiga rör! I metall.  
 Men nu har jag i alla fall en riktigt mysig syhörna. Lite uppiffad och lite ljusare. Och sambon har lovat att bygga mig ett bättre bord. Det här bordet är inte alls bra, men det duger just nu. Det är ju i alla fall stadigare än min lampa... haha.
 Men vad vore livet utan misslyckade DIY-projekt?