När man provade ut sin trollstav

Som barn var en trollstav det som toppade min önskelista strax under "egän hest" eller "rikktig pony!". Jag drömde så innerligt om att få gå till Olivanders och få hjälp att prova ut en. Eftersom att mitt hogwartsbrev gick vilse eller så, blev det dock inget besök till Dragongränd, så jag fick göra mina egna i träslöjden. Jag sågade helt enkelt av rundstavar, slipade dem och målade dem glittriga, så hade vi trollstavsutprovning i mitt sovrum jag och min lillasyster. Tillslut sa mamma till att det räckte med trollstavar hemma och undrade om vi verkligen fick lov att använda så mycket trä till "trollstavar" av träslöjdsläraren. Jag kan inte minnas att jag någonsin frågade träslöjdsläraren om lov, men jag tvivlar på att han hade misstyckt. Han tyckte mycket om mig, min gamla träslöjdslärare. 
Hur som helst fick jag ju i vuxen ålder ändå åka och prova ut trollstav. Men jag köpte ingen. Olivander själv var ju inte där och kunde hjälpa mig att prova ut en. Men dem hade andra, väldigt trevliga häxor som hjälpte till i butiken. Och vilken fin butik det var! Spegeln??! Ja tack. Det ska bara ljus i ljusstakarna.
Så det blev inga trollstavar för oss, men vi fick njuta av butiken, av utbudet och av den lilla staden. Jag önskar ju att den vore mycket större än vad den är. Tänk att bygga upp en riktig Harry Potter värld i England, med ett riktigt slott med massor av rum, en hel by utanför med övernattningsmöjligheter och så? Det vore någonting. en hel by inspirerad av den magiska världen. Men ett litet hörn av Universal Studios fungerar ju ganska bra ändå. I alla fall så länge. 
Men det som imponerade allra mest på mig med Hogwats och Hogsmeade på Universal Studios var inte attraktionerna eller dekoren. Det var det där oväntade. Det där lilla extra. Det som annars alltid glömts bort. Men inte här. Inte den här gången. En av de allra roligaste sakerna att besöka var... *trumvirvel*... toaletterna!
Här inne hörde man Misnöjda Myrtle gråta och klaga och sucka. Och så var det Harry Potter stil på allt därinne.
Till och med på skylten"ur funktion"...