När man visar mer än bara "Harry Potter-land"

Ni har ju sett bilderna från trollkarlsbyn Hogsmeade och sådär, men det finns ju mer än bara Harry Potter att upplevavid ett besök på Universal Studios. Även om Hogwarts i mina ögon var det allra häftigaste, så fanns det annat att göra där också. Jag fick "lösenord" av prefekterna så jag och vännerna (fast bara en av dem åkte) kunde gå före i kön på alla attraktionerna i Trollkarlsvärlden. Och i slottet innebär det att man får se trappan med de levande tavlorna... och ja, dem rör sig. Och pratar med varandra. Alltså wow, vad man kan skapa idag med teknik idag!
Andra saker man kan göra är att gå och se de olika showerna eller åka på tur bland filmstudiorna. Vi gjorde bägge två. Vi såg en show om filmeffekter, vilket för min del kändes litet slöseri eftersom jag gått igenom allt i skolan. Men det var ändå kul att sitta i publiken och se en stuntman brinna och sedan bli släckt igen.
Men då var det mer intressant att faktiskt åka på turen omkring studiorna. Vissa av dem var igång, några tomma, och turistbussarna gled runt där och hoppfulla turister spejade efter en glimt av Johnny Depp eller Brad Pitt, men dem höll sig alla utom synhåll.
Men vi fick se vackra vyer, när LA visade upp sig från sin allra finaste sida, med lagom värme och grådis som sakta blektes bort och lämnade en blå himmel för oss att njuta av. Och under den rullade vi ner till studiorna och lyssnade på guidens härliga historier om vad kulisserna kommer ifrån och lite kuriosa från olika filminspelningar.
Vissa känner nog igen dem. Jag kände inte igen en enda. Men jag kanske känner igen den här från Lawrence of Arabia, om jag någonsin ser den filmen i framtiden. Vissa kulisser har varit med i många filmer. Andra ha gjorts om något. Vissa tillkommer och andra försvinner. 
Man fick känna sig lite som Moses, när vattnet delade sig för bussen. Eller ja, vägen var gjord att gå rakt genom vattnet. Smart gjort. Väldigt fint var det i alla fall! Det var verkligen en uppvisning i teknik och trick! Särskilt den specialbyggda centralstationen, där tåget stannade och allt bara exploderade i eld, elektricitet och vatten. 
Tänk vad man planerar filmer in i minsta lilla detalj. Så imponerande. Första gång jag var på set imponerades jag mest av personen vars jobb är enbart att hålla koll på att allt visuellt är precis som det var i tagningen innan. Allt från att skådespelarnas hår håller sig likadant till att ett saltkar inte hamnar på villovägar. Det är tusentals saker att hålla koll på mellan tagningarna. Och personen som bara följer med i scriptet och säger ifrån efteråt om skådespelarna sa rätt eller fel eller bytte ut något ord av misstag. 
Att åka runt i den där tourbussen eller minitåget, var mycket intressant. Jag kände igen så mycket från mina kurser i filmskapande, andra saker från mitt extrajobb i skolans scenverkstad och annat från fotograferingen. Det handlar verkligen om att trolla och att lura ögat. Universal studios har gått steget längre i sina shower...
Inget för lättskrämda. Men det finns gulliga saker också. Och knasiga. Och roliga. Och häftiga.
Men den allra häftigaste får ni se imorgon, för nu har jag läxor att göra. En ny skolvecka har startat!
#1 - - Inger:

"Men den allra häftigaste får ni se imorgon..." Sadist! 😁 Det ser jätteroligt ut, jag är så avis.

Svar: Hihi ! <3 ;-D
Annie Brickman