När man är tillbaka i Carmel

Vädret hade beslutsångest idag, men våra planer stod fast. Sambon trotsade sin påbörjade förkylning och hoppade in med mig i bilen. Tillsammans styrde vi norrut. Genom ett färgglatt landskap som dignade av grönska. Tills regnet föll och suddade ut all färg.
Men humöret var soligt och jag gjorde grimaser i kameran. Sambon däremot övade sin snygg-look. Själv arbetade jag på mina rynkor. Ju fler skrattrynkor desto bättre! 
Och ju längre norrut vi kom, ju gladade blev också vädret. Tillslut fick vi se solens strålar innan den gick ner bakom bergen. Och jag tog somliga bilder genom bilrutan, andra vevade jag ned för att ta. Översta bilden här var genom rutan, och det resulterade i helt andra färger än när rutan var nere. Tänk vad en simpel glasskiva kan göra!
Och tillslut, när mörkret fallit, var vi framme. Vart? I Carmel. Den lilla söta byn strax över Big Sur där jag var i somras och fotograferade hotell. Självklart blev det ett återbesök på ett av hotellen jag fotade. Men ett annat rum, med världens minsta badkar. Men det var varmt och skönt - till och med för varmt, och nu är klockan strax midnatt och vi ska krypa ner under den där sänghimlen. Vi har tagit en ganska skön liten helg tillsammans och imorgon ska vi utforska Carmel. Sådana här spontanresor är så himla roliga! 
Vad har ni för helgplaner?