När man bjuder på ett serietips

Jag har legat sjuk i en vecka nu, mer eller mindre (jag har ju inte vett på att ligga still länge nog att bli frisk) och efter mycket om och men hittade jag ett sätt att ligga still. Det var en serie på Netflix, baserad på en bokserie som i sin tur filmatiserades för några årsedan men som floppade. Jag var tveksam till att se filmen, och visst hade en en barnslig tonårsvibb över sig, men själva storyn var bra. Så nu när jag upptäckte att den blivit TV-serie på Netflix var jag tvungen att ge den en chans.
 
Och ja, visst har den sina stunder då tonårsvibbar och förutsägbarhet vibrerar i scenerna, men oförutsägbarheten och humorn gör att den inte alls känns som en filmatisering för kärlekskranka tonårsflickor utan rent av vuxen, utmanande och högst relevant med de riktigt stora frågorna i fokus. Bättre serie har jag inte sett på många år. 
Serien handlar om Clarissa Frey som på sin artonde födelsedag får veta att hennes mamma hållit en stor hemlighet för henne hela hennes liv. Hemligheten förändrar livet för hela hennes familj och hennes bästa vän. Två sässonger ligger ute på Netflix och tredje kommer ut nästa år. Det övernaturliga blir naturligt, utan att för den skull förvandlas till vampyrtjafs som andra serier och filmer ofta gör. Jag a-v-s-k-y-r vampyrer och övernaturliga serier. Men jag fullkomligt älskar den här Shadowhunters. Den vänder på fördomar och är verkligen ett steg i rätt riktigt när det kommer till jämställdhet med underbara kvinnliga hjältar och karaktärer. 
Så om du har tråkigt i höstmörkret, bägga upp dig i soffan och se med egna ögon på serien som stulit mitt hjärta och räddat mig ur förkylningshuvudvärken. Julklapptips för min del? Böckerna! Jag längtar efter att läsa den här serien.