När man varit på inredningsmässa

I helgen var det Hem och Inredningsmässa i Visby (och en inklämd resemässapå våningen ovanför)! Jag var så taggad, då jag fick syn på annonsen i samband med att mäklaren ringde och meddelade oss om att säljaren skrivit på och att vi nu kan börja fira att vi blivit husägare. Och hur kan man bättre fira än att skämma bort sig själv med en vandring bland inrednings- och trädgårdsbås på en mässa?
Jag blev lite förälskad i "By Boysen" trädgårdsmöbler även om jag tyckte att färgerna dem hade var väldigt trista. Nästan enbart i grönt. Om det är en färg jag verkligen inte vill ha i trädgården så är det grön. Det syns ju inte? Smälter ju in totalt bland rabatterna? Men stilen var så fin på dem. Och priserna var helt okej. Dem kommer ha en återförsäljare i Roma Klosterruin unedr sommarsässongen så jag kan spana in dem i sommar.
Sedan hade det dukats upp ett härligt bort fyllt med vackra porslinskoppar och fat, krukor och glasvaser. Det var verkligen jättefint! Jag blev väldigt förtjust i tanken på att slipa ner vårt blivande köksbord, vitlasera och se om jag kan få det att se lika vackert patinerat ut som den gamla dörren dem använt som bord på bilderna ovan...
 
Iris Dahl hade fantastiska ranunkelblommor och jag blev helt tokig i tanken på att plantera sådana i trädgården! Dem är ju så vackra! Särskilt de rosa (se nedan), som om dem vore en blandning mellan rosor och tulpaner. Jag blev blixtförälskad i dem, och bara tanken på att vandra omkring med en bukett i handen i flera timmar avhäll mig från att köpa en och njuta av så länge. Hade jag gjort det skulle den ha vissnat innan jag kommit hem. 
Tyckte förresten att månadsporslinet var fantastiskt fint, särskilt januari, som är min månad. Jag kan knappt vänta på att få plocka fram mitt eget porslin från lådorna nu och ha finfika i trädgården i sommar med familj och vänner! Jag kan fortfarande inte tro att det är sant! Är vi verkligen husägare?!
Min sambo hängde inte med på själva mässan, men däremot hade jag hans underbara mamma som sällskap. Vi lyssnade på Elsa Billgrens föreläsning om Vintage och återbruk innan vi mötte upp sambon för en promenad som skulle ha varit lunch, men eftersom vi inte kunde hitta något bra ställe i tid lämnade jag dem och skyndade tillbaka till mässan för att inte missa nästa föreläsning. 
Elsa var riktigt bra, även om hon sa ett par saker som jag verkligen inte höll med om (till exempel att man ska köpa på sig en massa saker som man eventuellt kan ha nytta av i framtiden... jag tycker inte att man ska köpa saker man inte behöver, i alla fall om man inte har en riktigt bra plats att ha det och ett bra, realistiskt mål med det i sikte, för oftast byter man stil och smak innan man får bruk av saker som bara ligger och väntar på framtiden...). Elsa Billgren är en tjej jag inte alls tyckte om när hon först dök upp i rutan, men som jag nu tycker jättemycket om. Jag följer hennes blogg sporadiskt och tycker att hon är en helskön person. Hennes föreläsning var väldigt inspirerande och härlig!
Det var skönt med en bensträckare mellan föreläsningar, och Visby hade ett härligt vårväder! Dessutom fick jag kramas lite med sambon och ge hans kompis lite tips inom foto innan jag återvände in i mässan. Min sambo är inte lika intresserad av inredning som jag, men han blev lite ångerfull när jag kom hem och berättade om den sista föreläsningen jag var på.
Väl tillbaka på mässan fick jag i mig en fralla i väntan på att nästa föreläsning skulle börja. Jag satt och väntade framför scen för att få en bra plats. Det var den och Elsas jag var mest nyfiken på, Elsas då jag följt hennes blogg och sett hennes jobb på Äntligen hemma, och den andra både för att ämnet ligger mig nära just nu och för att föreläsarna var så underbara. Föreläsarna hette Pirre och Mackan, och är mest kända från Nya Arga Snickaren och från Ernst, men har också ett eget program ihop, som heter 24 timmar med Pirre & Mackan. Det handlade om hur man bygger om ett kök enkelt på liten budget och med miljön i tankarna. Något jag hoppas på att vi gör om kanske ett år, jag och sambon. Nu har jag verktygen och mer kunskap och längtar supermycket!
Och om ni undrar, var Nya Arga snickaren inte ett dugg arg. Supertrevlig och jag fick en kram! Jag dansade typ hem till bilen. Så full av inspiration, lycka och längtan. Jag har så mycket idéer och drömmar och sambon blev full av avund när han hörde hur härlig och bra den sista föreläsningen var. Men vi har ett tag på oss innan vi rör köket, så vi hinner prata ihop oss och komma på samma bana innan någonting händer på den fronten.
 
Efter föreläsningen åkte jag ut och köpte en grej jag hittat på blocket, som har med en blivande köksrenovering att göra. Och sedan... sedan hoppade vi in i bilen och åkte till Lummelunda, till vårt nya hus... och träffade säljaren. Det ni! Bättre dag kan man inte ha!
Jag är helt matt av glädje. Det här har varit några riktiga superveckor!
0 kommentarer publicerat i Inspiration, Personligt;
Taggar: Arga Snickaren, Elsa Billgren, Gotland, Gotland Hem och Inredning, Gotland Hem och trädgård, Hem och Inredningsmässa, Inredningsmässa, Nya Arga Snickaren, Trädgårdsmässa