När man vaknade på juldagen

 
God morgon! Så här kaosartat såg vardagsrummet ut i morse när jag steg upp. Sambon tycker nämligen att man ska lämna alla klappar där dem var kvällen nnan så att man kan gå igenom dem i lugn och ro morgonen därpå... en tradition jag inte är överförtjust i och som jag inte lär följa nästa år. Finns det något tråkigare än att komma upp till ett stökigt hus på morgonen? Jag får bara lust att gå och lägga mig igen. Men det gjorde jag så klart inte, utan jag röjde upp en del av röran och satte mig och gick igenom gårdagens bilder så att jag kan sammanfatta vår första julafton i huset. Och så tog jag bilder på några av julklapparna. Här är ett axplock av vad jag fick.
 
Vi fick sjukt många presenter. Alldeles för många, men det var roliga saker. En del helt oväntade men klockrena. Andra mest roliga. Några efterlängtade. Som ett par ordentliga tofflor! Och i min favoritfärg!
Vi fick också en snuttefilt åt bebisen (fortfarande lite road över att någon som inte ens är född fick en julklapp, men den var ju verkligen helt underbar!) som var underbart mjuk och jag ville inte släppa den. Hundarna ville också ha tag på den... men det fick dem inte! Älskar den!
 
Sedan fick jag en receptbok som jag föll för bilderna i när vi var på Maxi för ett tag sedan. Jag är sjukt svag för vackra bilder i bakböcker... mest oväntat men väldigt roligt var att jag fick ett arvegods från sambons styvmor. Om jag förstod det rätt så har den varit hennes mammas. Det är alltså en liten nåldyna i form av en stol gjord av en gammal konservburk. Det är luffarslöjd, och min mormor har en liknande som jag alltid beundrat som barn. Jag har ingen nåldyna, så den här var verkligen en rolig och oväntad klapp med nostalgi både för mig och för den jag fick den av. Så roligt när man inte köper nytt att ge bort, utan hittar det där udda, personliga!
Hollie fick en dragleksak av grannens pojk, och ett jättekul smarthetsspel av sambons mamma. Hon knäckte det efter bara tre-fyra försök och löser det nu på några ögonblick. Dags för en svårare nivå!
 
Jag fick en radio också! Inte en sådan jag önskade mig, men den här kommer att vara praktisk. Man kan bära den med sig och koppla den till sin telefon. Så jag tror den kommer att bli väldigt användbar! Den brusar något hemskt när jag går nära den, dock, så det kan hända att den blir mer högtalare än radio, och att jag köper mig en sådan jag önskar mig i slutendan ändå. Den här är jättefin och den har bra ljud, är liten och smidig och har en batteritid på sex timmar. Kan tänka mig att det blir sommarens favoritpryl när man är i trädgården, på stranden eller liknande!
De tre vackraste prylarna var utan tvekan filten jag/vi fick från sambons mamma. Så vacker färg och mönster! Den finns i grått också, men vi har ju allt annat i grått typ så det skulle nog ha blivit lite trist. Jag tycker att den varma, röda färgen är jättefin. Och jag tycker den går snyggt ihop med den här boken, full av korta, tankvärda noveller med ett av de snyggaste omslagen jag sett. Timglaset då? Kanske det minst nödvändiga, men så himla vackert! Jag ser fram emot att ha den i biblioteket när det är färdigt! Det kommer vara en så fin detalj där inne. 
 
Vad fick ni för fint i julklapp? Något oväntat eller extra roligt?