När Annie firade midsommar i Lickershamn

Hej hopp! Jag hoppas ni hade en bra midsommar? Jag har inte hunnit dela med mig av min förrän nu. Det har varit fullt upp med jobb. Jag ligger, som vanligt känns det som, efter med redigering. Det är mestadels bröllopsbilder som redigeras just nu. Det tar tid och de senaste bröllopen har jag tagit ovanligt många bilder. Kanske är jag helt enkelt extra taggad nu i början av säsongen? I vilket fall som helst så leder det till mer tid vid datorn för mig, vilket har varit ytterst svårt. Jag har haft lite strul med internet på kontoret, vilket tvingat mig att sitta hemma. Men jag har inte lika bra arbetsro, datorstol, färgsättning eller datorskärm hemma, vilket sinkar en hel del. Det var riktigt skönt att ta en paus på midsommarafton och åka ut till Lickershamn med sambon och Hollie, innan vi åkte vidare på midsommarfest hos vänner.
Den roligaste överraskningen i Lickershamn var att mannen i hatt, som ledde firandet, var en av sambons gamla bekanta. Inte en lärare, om jag förstått det rätt, men ändå lite av en mentor och lärare till hans vänner. Inblandad på något vänster i att sambon utbildade sig i USA. Oavsett blev det ett kärt återseende och sambon ska förhoppningsvis besöka skolan i höst och inspirera de gotländska ungdomarna att följa sina drömmar även om det leder dem utomlands. 
 
 
Hollie var jättelycklig över att alla människor omkring henne skuttade och var lyckliga, men jätteledsen över att hon inte fick vara med och dansa kring stången utan tvingades gå fint vid sambons sida till en fin plats längst fram. Det var perfekt social- och koppelträning för henne, som vanligtvis inte har så mycket folk omkring sig. Hollie älskar människor. Lite väl mycket. Tittar dem på henne vill hon fram och pussas...
Jag försökte få med oss alla tre på bild. Vilket inte gick särskilt bra, men vi hade hemskt roligt en stund. Sambon var så fin i sitt halsband som han just återfunnit i flyttkaoset. Jag bar en gammal favoritklänning från indiska och loppisfyndade pärlhalsband. Jag trodde att det skulle bli kallt och trist, men det var riktigt skönt där i solen. Morgonen började regnig och med stormvindar, men fram på eftermiddagen fick vi riktigt drömväder med värme och solsken.
Dem som dansade verkade ha ganska roligt dem också. Men det var inte så många som bar blomsterkrans i håret. Jag önskade att jag kommit ihåg att knyta en. Senare på dagen hade jag en fejkkrans från H&M som jag haft sedan gymnasietiden. Det var i alla fall bättre än ingenting. Det här emd midsommar är inte riktigt min grej längre. Jag kommer liksom inte ihåg den där kransen förrän i sista sekunden och då kan det vara för sent... 
 
 
Sambon roade Hollie, och många runt omkring, med att få henne att hoppa efter en liten pygmépinne på kommando. Jag vet inte vem av dem som hade roligast, om jag ska vara ärlig. Hunden eller hundens husse.
 
Det attraherade lite uppmärksamhet från några minimänniskor som kom tultande eller krypande längs det torra gräset. Hollie var jätteduktig och låg ner så att de små kunde gosa, klappa och bli tvättade av henne i lagom dos. Annars kan hon vara... lite ivrig, om  man säger så. Men nu skötte hon sig exemplariskt. Mycket var så klart sambons förtjänst, som sade åt henne att ligga ner när han såg att de små barnen närmade sig. Hon gjorde succé! 
 
 
Det var verkligen en toppenstund, där vid midsommarstången. Sedan tog vi vårt pick och pack för att resa vidare mot andra sidan ön, närmare bestämt till Ardre. Där avslutade vi med en jättehärlig och hundfri kväll. Hollie fick vara hemma och vila med ett stort märgben och vi kunde ägna oss åt andra saker, så som social samvaro och bågskytte...
Midsommar i Lickershamn! Jättemysigt. Vad gjorde ni på midsommar?