När man är framme hos "fammo"

I går morse lämnade jag stackars Maiko intet ont anande och skyndade på färjan till fastlandet! Stackars katt. I stort sett ensam med sin mormor i helgen. Sambons mamma kommer att titta till dem, men det är inte samma sak som att ha matte och husse hemma. Men han klarar sig. jag vågar dock inte ens tänka på hur kelig han kommer att vara när vi kommer hem igen... men jag är i alla fall framme hos min farmor i Hallsta. Och vi slösade ingen tid. Efter en härlig lunch bar det av först på loppis och sedan till IKEA, innan vi kom hem och röjde i hennes förråd. Jag kommer att ta med mig jättemycket från henne, och det som inte får bo kvar hos oss kommer att åka till loppis. Så får det i alla fall ett hem och slipper ligga och damma i förrådet. 
Vi är ungefär lika loppistokiga både jag och "fammo". Det var vad jag kallade henne som liten, eller egentligen till och med typ 13 års ålder eftersom jag inte kunde säga "r" förrän typ då. Tänk er en göteborgare som inte kan rulla på sina "r". Det lät antagligen aningen patetiskt. Sedan flyttade jag till Småland och förstörde min dialekt, så nu är några av mina "r" rullande medan några bara försvinner... men det är en annan historia.
 
Jag var på jakt efter lampskärmar, men hittade istället tre stycken lampfötter... mission failed, antar jag. Men det ena var en ombyggd gammal gaslampa, så den behöver ingen skärm. Jag ska ha den i bibloteket, men ifall att det inte blir bra så testar jag med de två små istället. Dem behöver dock skärmar. Så idag ska vi in till Köping och fortsätta leta på loppis efter lampskärmar! Och antagligen kommer vi att kika i vanliga butiker också. Jag har spanat in IKEA, Rusta och Mio. Ingen av dem har skärmar jag tycker om i rätt storlek. Rusta har vackra färger i fel form. Mio hade rätt form i fel storlek. IKEA hade rätt färger i fel storlek och form. Jag söker egentligen grå skärmar, men dem ska passa på lamporna också. Det verkar inte vara helt lätt... men jag ger inte upp! Varför ha bråttom?
Har du några tips på lampskärmar i butik? Någon speciell butikskedja eller butik? Jag vågar inte beställa via nätet då jag är en visuell ärthjärna som behöver se den i verkligheten för att verkligen förstå hur stor den är och vart fästet sitter. 
#1 - - Angelica Wåhlin:

Men åh, så mysigt!

Svar: Nostalgi! <3
Annie Brickman