När man börjar få det fint i köket!

 
Så här såg det ut när jag klev in i köket i morse! Vi har nämligen så smått börjat inreda här också. Köket känns lite svårt, för det är liksom inte "vi". Vi har inte renoverat någonting här, och det är långt ifrån mitt drömkök. Väggarna ser lite ut som en schwetzerost med alla borrhål från föregående ägare och har en blekt gul nyans som jag inte vet är ålder eller någon äggskalsnyans av varmvit. Jag tänkte att det var vitt, tills jag satte upp tavlan. Då insåg jag hur gul den faktiskt är, och jag fick sådan lust att måla om att det skaver i fingrarna. Lugna ner dig, Annie... viskar jag till mig själv. Det är ingen idéför i så fall kommer du också vilja spackla hålen, och då måste du bredspackla nästan alla väggarna, och ni ska ändå renovera det här rummet om något år...
 
Så det får vara blekgult ett tag till. Med världens hiskligaste plastmatta till golv. Någon dag ska vi renovera hela köket och jag har en bild i huvudet av hur det kommer se ut, med trägolv och utslagen vägg mot tvättstugan, köksö och marmorskiva, ljusgrå skåpsluckor och diskmaskin som inte syns. Men vi är långt ifrån där. Vi har ju bara bott här i ett halvår och det finns gott om tid att göra det här till vårt. Tills dess har vi äntligen satt upp lite krokar, tavlor och plockat in ett upphittat bord/hylla som kokböckerna kan ligga på tills vidare. Det lilla bordet hittade jag på återvinningscentralen i bräntbarthörnet och räddade hem. Det ska målas med tiden och bli sängbord i gäststugan. Men tills dess har det blivit tvättat och får stå i köket. Ni anar inte hur ombonat det kändes att ta in det där lilla bordet, lägga dit böckerna och sätta upp tavlan! Den är förresten från Rusta och är vårt familjemotto sedan förra hösten. Vi behöver påminna oss om det där, jag och sambon. Särskilt jag. 
 
Sedan hängde vi upp våra förkläden och skäbrädor i den lilla stången från IKEA. Jag älskar dessa förvaringslösningar. Jag hade en i mitt rum innan jag flyttade till USA, men den lada mamma beslag på i flytten till Jämtland. Vilket så klart är helt okej. IKEA har ju massor, Fintorp heter dem om någon undrar. Skärbrädorna hade hål (eller, alla utom en, men det fixade sambon snabbbt!) men dem var svåra att hänga i krokarna. Sambon undrade om inte jag hade något snöre, så jag letade i gömmorna och hittade några tunna lädersnoddar. Jag flätade ihop dem (Maiko satt fint nedanför och ville sno trådarna men gjorde bara ett försök) och knöt fast, och vips så kändes skärbrädorna mer enhetliga och hängde mer praktiskt på sina krokar!
 
Så just nu ser vårt kök ut så här! Jag hoppas få tid att sy upp lite gardiner i veckan. Jag har i alla fall satt upp en ny gardinsstång över kökssoffan, för den som satt där höll på att trilla ner och verkade vara någon hemsnickrad variant. Vi har bara 195cm i tak, så alla mina gardiner är för långa. Jag har köpt något par, men framförallt fått en hel del av min fina farmor! Det kanske blir helgens projekt?