När man listar tio saker man älskar med vintern

 
Nu är det ju vinter igen. November. Även om ni inte har snö just där du bor, är det ju officiellt vinter i halva Sverige nu. Andra halvan har fortfarande höst. Jag tycker attd et är rätt häftigt att leva i ett land som har så olika årstider vid samma tidpunkt. Det var ju samma sak i USA, att klimatet och årstiderna varierade kraftigt beroende på vart man var. Imorgon ska jag bege mig söder ut och ner tillbaka till hösten igen, innan vintern kommer till Gotland.
 
 
Det är nu radio och TV drar igång sina klagosånger över snökaos, trafikolyckor och väderprognoser. Såsom media håller på, förstår jag att så många har svårt för vintern. Man kan ju tro att det är det värsta som händer Sverige, att vintern kommer. Som om det är en chock varje år, trafiken blir lamslagen och människor klagar på kylan, på att behöva skrapa bilrutorna eller att dem inte bytt däcken i tid. Personligen älskar jag vintern. Jag har motorvärmare och bra vinterdäck, varma kläder och en eldstad hemma. För mig är det inte någonting hemskt, utan någonting fint. Och här kommer en lista på tio anledningar varför.
 
1. Det är så otroligt vackert med gnistrande frost och nyfallen snö.
2. Jag är en frusen person, men jag föredrar kyla framför värme, för det kan jag klä mig mot. Jag kan gå i tofflor och morgonrock inne, overall ute, men jag kan inte springa spritt naken på stan om sommaren oavsett hur varmt det är.
3. Jag älskar varma drycker. Chai Latte, te... att sitta med en varm kopp mellan händerna ger en speciell värme äben i hjärtat.
4. Man saktar ner vardagen och stressar mindre, för det går inte att köra fort när marken är glashal. Man måste planera och ta det lugnt, gå långsammare och se sig för, vilket tvingar en att leva mer i nuet.
5. Jag älskar julen. Vintern ger mig julkänslor och en enorm längtan efter att vara inne och baka, pyssla och göra fint. Det är så skönt att sitta inne i värmen när det är iskallt ute!
 
 
6. Jag älskar att åka pulka. Skidor har jag typ aldrig provat, men jag tror att jag skulle gilla det också!
7. Mörkret. Det är svårt att gå upp på morgonen, men lätt att lägga sig tidigt. Det är så stilla när det är mörkt och man får inte dåligt samvete över att jobba, se på TV eller vara inomhus. Om sommaren kan det vara svårt att komma till ro. Mörkret är så mysigt.
8. Alla tusentals små lampor. Jag älskar när trädgårdar och allmäna platser lyser av tusnetals små lampor!
9. Jag älskar att se på när barn och hundar leker i snön. 
10. Det ger en kontrast mot sommaren. Utan vintern uppskattar man inte sommaren och värmen. Efter tre år i Kalifornien lärde jag mig hur vädret påverkar vår förmåga att ta tillvara på dagen. Man kan inte skjuta allting till imorgon när man inte har en aning om hur imorgon kommer att bli.
 
Vad gillar du mest med vintern?
 
#1 - - Erika:

Fin lista! Jag är nog ganska bra på att gnälla över småsaker när det gäller årstiderna.. nu på hösten är det att jag känner mig seg och omotiverad 80% av tiden och klagar över det övriga 20% (suck!) har så svårt att komma upp ut sängen när det är mörkt ute på morgonen t ex.

Svar: Ja, det är ju lätt hänt. Men det är en farlig ovana! Ju mer du klagar på det, ju mer negativ och trött blir du. Så nästa gång du kommer på dig själv med att tänka eller säga något negativt om vintern, säg tre positiva saker! Prova! Jag lovar dig att du kommer känna dig piggare och mycket mer motiverad ;-)
Annie Brickman

#2 - - Néa:

Jag älskar den totala tystnaden när man går ut när det snöar, även om man bor i en förort eller ute i skogen, så blir man omgiven av en rofylld och lugnande tystnad när snön faller. Det är särskiljt underbart att vara ute själv sent på kvällen eller mitt i natten när det snöar!

Svar: Eller hur! <3
Annie Brickman