När man skurit varsin pumpa

 
Halloween var ju egentligen (i USA) den 31:e, men den lokala affären här uppe hade inga pumpor så det var först första november vi kom iväg till en affär som hade det. Därav blev vi en dag sena med att sätta upp årets Halloweenpumpor! Det var någonting jag provade för första gången med min roomie borta i USA och som jag tycker är en jätterolig (om än onödig) tradition! För personligen tycker jag att pumpa smakar hemskt så kärnorna slängs ju bara...
 
 
Syrran var nog lagom glad över att kameran fick vara med oss medan vi skar. Men just sådana här ögonblicksbilder är ju det vi anser värdefulla och roliga om ett tag! Jag är superdålig på ögonblicksbilder från min vardag, för jag har en tendens till att vilja uppleva och inte tänka på att ta bilder. Jag har t ex aldrig med mig kameran när jag är på fest eller bjudningar hos vänner. Och inte tänker jag påatt ta upp telefonen heller. Vilket är bra i sig, men lite tråkigt om 10 år när det inte finns bilder. 
 
 
Men från årets pumpaskärning finns det många bilder! Syrran lyckades skära det snyggaste locket. Mitt var inte alls lika fint. Men jag var snabbast! Så något fick jag som storasyster göra bäst. Men det är ju inte en tävling... syskon tävlar ju inte...
 
 
Att vara snabb gav mig lite extra tid att terrorisera henne med kameran! Att terrorisera småsyskon är ett storasyskons rättighet...
 
Vi ritade först på pumporna med en bläckpenna, och sedan använde vi olika knivar, mest köksknivar men också en fiskekniv, ett stämjärn och en fickkniv, till detaljerna. Och skedar att gröpa ur kärnorna med.
 
 
Min pumpa såg riktigt elak ut. Ingen pumpa man vill möta i en mörk gränd... sedan såg jag att syrran använde stämjärnet till att göra ärr och liknande på sin pumpa, så då gjorde jag typ rynkor eller tatueringar på min. Det fick honom att se ännu elakare ut. En gängpumpa, kanske?
 
 
Syrrans var mer klassisk halloweenpumpa medan min var galen gängpumpa. De blev i alla fall jättefina utanför mammas lägenhet! Först ställde vi dem på trappan, men sedan kom vi på att vi ville lämna dem på, och då kan dem ju inte stå på trä (även om det var fuktigt, så är det ju brandrisk) så vi ställde ut dem i snön på gruset där dem fick lysa resten av kvällen.
 
Har ni gjort några pumpor någon gång?
 
#1 - - Dan Brickman:

Får se nu..har jag gjort någon pumpa. Svar: NEJ ! :).
Samma svar gäller även i framtiden men era var fina.

Svar: Hahaha! Det förvånar mig inte alls! Men det är förbaskat roligt så du kanske gör det med barnbarnen någon gång i framtiden ;-)
Annie Brickman