När sambon lagar burgare

 
Det händer sällan, men det hände när sambon gjort sina vegoburgare. "Annie, hämta kameran och ta kort på det här!". Det är väl bara att lyda? Fast egentligen gillar jag inte att ta bilder på kvällen. Vårt kök är så sjukt mörkt så man blir aldrig inspirerad att fotografera mat där, inte ens på dagtid. Men vad gör man inte för den man älskar? Sambon hade lagat vegoburgare inspirerade ur en kokbok han fick i present antingen i julas eller på förra födelsedagen. Han slog ihop tre recept och vips, så hade vi världens godaste vegoburgare! "Bästa hamburgaren jag någonsin ätit!" suckade sambon. Jag tänkte tillbaka på de pulled pork-burgare eller Bison-burgare jag åt i USA och kunde inte helt hålla med, men det var utan tvekan den godaste vegoburgaren jag någonsin ätit. 
"Hamburgeköttet" var riven sötpotatis och cucchini som först stektes och sedan bakades i ugnen en stund. Sedan ugnsbakade sambon charlottenlök medan jag blandade till en vitlöksmajonäs från boken och stekte upp kantareller i honung. Sambon gjorde karamelliserad lök och skar upp tunna skivor getost som jag bredde lite honung på. Jag trodde att det skulle bli för sött, men det var perfekt. Jag hade gurka på mina fär lite krispighet. Det var pricken över i. 
 
Stolt kock! <3 
 
#1 - - Dan Brickman:

Ser grymt gott ut :)

Svar: Det var det :-D Han är så duktig!
Annie Brickman