När man visar processen

 
Det är lätt hänt att man bara visar det färdiga resultatet. Men det kan ju ta ett tag att nå dit. I vårt fall, med sovrummet, kommer det bli klart i vinter. Just nu står det halvfärdigt och ändå beboligt. Vi har satt upp två spelar på väggarna, men i övrigt står det som det gjorde när vi tapetserade om det i somras. Det slog mig att om jag inte tar bilder på det här, kommer jag inte uppskatta det lika mycket när det är färdigt. Att ha bilder att gå tillbaka och se rummet även när det var "fult" eller "inte färdigt än" gör det mycket roligare att njuta av resultatet varje dag! Så välkomna in i vårt halvfärdiga sovrum!
 
Vi vet att vi vill ha den här tavlan här inne, men vart har vi inte bestämt och vi kommer inte bestämma det förrän garderoben är färdig. Det kommer alltså att komma en garderob bakom sängen: tänk er en stor sänggavel och så gömmer sig förvaringen bakom där. Just nu är förvaringen synlig och väggarna tomma. Men vi bäddar sängen nästan varje dag vilket gör rummet mysigt och får det att kännas mer som ett hem och mindre som ett projekt. Att bädda sängen gör verkligen superstor skillnad för ett sovrum!
 
 
Vi köpte trådkorgarna på IKEA. Kanske inte så snygga, men praktiska. När väl sängaveln blir byggt kommer dem ju inte synas. Just nu låtsas jag helt enkelt inte se dem. Den där gigantiska kudden som ligger ovanpå är min myskudde; den har jag i sängen när smbon är på fastlandet och jag ligger och läser i sängen. När han är hemma läser jag inte i sängen. Det kanske kommer igång sen. Men just nu är det så mycket tunga deadlines så jag hinner inte. 
 
 
I sovrummet har vi också mitt gamla skrivbord och pigtittare. Jag älskar den här hörnan. För det mesta är den överhängd med kläder, precis som den där pallen under väggspegeln är. Men det blir så när man har aningen för lite förvaring för sina kläder och det är lättare att hänga någonting över en stol eller en pall än att bråttas med en låda att få in det i. Jag har ju plockat fram alla mina koftor nu, vilket jag inte riktigt har plats för i trådhyllorna. Ja, ni ser ju vilken som är min sida och vilken som är hans... 
 
 
Jag längtar efter november. Då är våra tunga deadlines borta och vi får tid att göra färdigt småskaer här hemma. Som att piffa sovrummet, bygga sänggavel och slutföra arbetet i biblioteket på bottenvåningen. Just nu har vi ingen fritid alls, och i slutet av oktober är vi på resande fot.
 
 
Den gröna gubben är en krok som ska hitta ett ställe att hänga på, men sambon satte honom i lampan och där sitter han fint tills vi listat ut vart han ska vara. Jag älskar det vi gjort än så länge. Detta möte mellan de grå väggarna och de varma, gamla möblerna. Fårskinnet och de svarvade benen på möblerna. Jag älskar vårt sovrum. Det börjar bli "oss" även om det inte är "klart".
 
Så här såg sovrummet ut när vi fick nycklarna:
 
Tack och lov att den där gröna färgen är borta!