När det är dags att välja

 
Imorgon är det val. Det viktigaste valet på mycket länge. Imorgon avgörs det om svenskarna på allvar röstar in det genom tiderna obehagligaste partiet i riksdagen. Partiet som smutskastar Sverige och matar oss med felaktig information om vårt vackra land. Partiet som vill begränsa utvecklingen för enskilda individer så väl som för vår miljö. Vars partiledare inte tror på klimathotet och som vill inskränka på kvinnors rättigheter och tvinga oss tillbaka in i otrygghet och beroende. Partiet som sprider hat och uppmanar till segregering. Jag är ledsen och rädd. Jag är rädd att mitt vackra land hotas av att människor runt om i Sverige röstar av irritation gentemot fejkade hot och därigenom förstör vad vi ägnat generationer år att bygga upp. Ett land där våra fria val hjälps på traven av vårt fantastiska välfärdssystem. Där alla har lika rättigheter och möjligheter, men också skyldigheter. 
 
Tänk igenom innan du röstar imorgon, men gå och rösta. Världen är inte svartvit. Bakom varje samhällsproblem står tio anledningar till varför det blev som det blev. Att ta bort en grupp människor kommer aldrig att lösa några problem. Om tio år börjar 60-talisterna gå i pension. Trycket på skattebetalarna kommer öka rejält då denna årskull var en så kallad babyboom. Om trettio år går nästa våg, deras barn. Om Sverige ska fortsätta vara ett välfärdsland behövs det skattebetalare. Fler sådana. Det tar i snitt nio år för en invandrae att komma ut på arbetsmarkanden just nu. Alltså måste vi börja ta emot fler, helst igår, för att klara belastningen som snart kommer. Jag har aldrig varit någon fena på matte, men för mig är det självklart att om vi kan rädda liv som flyr från krig och elände, och samtidigt stärka vårt land och vår ekonomi, så är det en vinst för alla. Så rösta med huvudet imorgon. För på måndag kan det vara för sent att rädda Sverige som det vackra land vi känner det idag. 
 
0 kommentarer publicerat i Personligt
Taggar: Att välja, En skam för Sverige, Framtid, Framtidstro, Rädda Sverige, SD, Sverige, Val, Valet, Valkompass, demokrati, politik