När man visar bordet också!

Före:
Köpta på loppisar: Två svarvade träbitar från en skänk, 20kr. Skrivbord i furu, 150kr.
 
Efter:
 
Det här är min nya arbetsplats hemma, för dagar då man antingen inte orkar eller kan eller behöver åka till kontoret. Det här kommer vara min plats för datorn när jag är hemma, där jag kommer sitta och blogga. Rummet är väldigt avlångt och inte särskilt brett, så jag ville inte ha någon möbel som dominerade rummet. Jag har verkligen tänkt på alla detaljer när jag byggde ihop det.
 
 
Jag ville ha det turkost, men ändå neutralt eftersom jag arbetar med färg. Med sorg i hjärtat tog jag beslutet att göra det grått, men tänkte att jag kan skapa en liten färgklick genom att låta det bli "gammalt och skavt". Så jag betsade det mörktbrunt innan jag målade turkost, petrol, blått, rött och gult i olika lager, lät det torka och målade sedan i två lager grått. Sedan vaxade jag med svart och mörkbrunt vax och ljusade upp det med genomskinligt för att det inte skulle se för smutsigt ut. Med mörkt vax fyller man ut små skavanker så att det ser gammalt ut, men för mycket ger ett mörkt intryck och jag ville ju att det skulle bli en fint skavd möbel och inte något som precis plockats fram ur bilverkstan.
 
 
Skrivbordet i furu var för kort och för brett, så jag lånade en såg och delade det på längden, satte två av bitarna på kanterna och reglade upp med överblivna delar från underreder. Jag sågade av två av benen, satte ihop dem med de svarvade träbitarna (som jag tror var mellandel på någon skänk en gång i tiden) igen och limmade ordentligt. Jag tyckte det såg knasigt ut med bara en låda på ett skrivbord som var så brett, så jag plockade fram kniven och skar ut en linje på var sida om den riktiga lådan (som jag kortat av) innan jag borrade hål mitt i markeringarna. I hålen skruvade jag fast knoppar och jag lät svart vax fylla ut fåran jag karvat så att det ger illustionen av att vara lådor där. 
 
När jag gjort det kände jag att kanterna också borde ha fejkade lådor, så jag tog helt sonika två träbitar som blivit över och limmade på dem. De hålls samman av trälimmet och av knopparna som leker låtsashandtag. Knopparna köpte jag i USA och jag hade inte fem likadana, men jag hade två sorter som var svartvita och kopparfärgade. Guld/koppar är metallen jag valt ut att ha i bibloteket. Det kommer att gå igen i bordslampan och i dekoren.
När jag lärde mig att bli bröllopsfotograf sa min mentor: "You can either hide something ugly, or make it into a feature". Det mottot har jag tagit med mig genom livet i andra sammanhang också. Som när jag byggde skrivbordet. Jag lät skarvarna i skivan vara riktigt synliga, genom att bland annat måla dem med olika färger så att det ser ännu mer ut som om det är gammalt och slitet. Jag är riktigt nöjd med hur skrivbordet passar längs med fönstren och är precis lagom för mig att lägga ritplattan på när jag jobbar. Små detaljer som gör livet enklare, och roligare. Här kan upp till tre personer sitta i bredd. Men framförallt kan jag sitta här i lugn och ro.
 
#1 - - Dan Brickman:

Det blev ju kanon. Det lilla rummet har du fått till perfekt. Mycket bättre med dina omgjorda möbler än om du köpt nya och mycket snyggare.

Svar: Tack! :-D Jag är verkligen jättenöjd. Det vore typ omöjligt att hitta skrivbord som passade om jag skulle ha köpt färdigt. Nu ska det bli jätteroligt att få bokhyllorna klara också.
Annie Brickman

#2 - - Inger:

Alltså ärligt, bland det snyggaste jag sett!

Svar: Åhh tack!! <3
Annie Brickman

#3 - - COUNTRYWIFE:

Wooow vilket vackert bord!! :O

Vilken mysig blogg du har! Och väldigt strukturerat och användarvänligt. Bra jobbar!! Hit kommer jag gärna komma tillbaka ofta.

/C

http://fondofhome.blogg.se - en annorlunda inrednings-/lantlivsblogg

Svar: Men vad gullig du är <3 Tack!
Annie Brickman