När man visar lite sneakpeaks

Hej hopp! Jag sitter vid mitt skrivbord hemma i blivande biblioteket och redigerar. Veckan ut komemr jag att jobba hemifrån mest för att spara tid och bensin. Jag har så himla mycket redigering att klara av så varenda minut känns värdefull. Jag sitter till 8-9 om kvällarna och jobbar hårt för att hinna skicka iväg bilderna i tid. Det var många bröllop på kort tid i Augusti och början av september, så nu ska allt hinnas med. Jag tänkte att jag kan visa tre sneakpeaks från årets sista heldagsbröllop. En underbar liten familj med världens sötaste barn på en fantastisk herrgård i Ramnäs. Vädret var kanske inte det roligaste, men det var i alla fall inte kallt och det regnade inte. Framåt kvällen kom solen fram och vi fick en fin solnedgång. Det var ett otroligt bröllop för min del, för alla pratade västmanländska och jag var full av nostalgi. För min pappa och hans sida av släkten är ju från liknande trakter och pratar på liknande vis. Det är så kul med dialekter! Vilken är er favoritdialekt? Om ni har någon?
 
Mina är:
1. Gotländskan
2. Jamska (Jämtländska)
3. Västmanländskan 
Alla tre år så melodiska och har så härliga uttryck och egna ord!
 
#1 - - Dan Brickman:

Mina favoritdialekter är:

1) Värmländska (De låter så glada och snälla)
2) Östgötska (De låter lätt förvirrade men också snälla)
3) Skånska (Mjuk men också kraftfull dialekt. Föredrar dialekten i norra Skåne mot södra där det blir lite väl otydligt ibland)

Fast egentligen har alla dialekter sin charm tom Stockholmska :)

Svar: Haha ja till och med Stockholmskan har sin speciella charm...!
Annie Brickman

#2 - - Dan Brickman:

Jag måste ju tillägga att Gotländskan också har det där mjuka goa i sig :).

Dialekter som jag med tiden fått lite mer negativ inställning till av olika orsaker är Bohuslänska, Göteborgsdialekt och kanske småländska men det är nog en kombination av vissa erfarenheter av personer mer än själva dialekten :)

Svar: Ja, personer man känner får ju en dialekt att bli positiv eller negativ! ;-) Jag har ju svårt för skånskan men det är ju för att jag inte känt så många trevliga skåningar. Göteborgskan tycker många är så glad och härlig men jag tycker att den är lite aggressiv... jag är väl skadad som vuxit upp där! ;-)
Annie Brickman

#3 - - Dan Brickman:

Göteborgska är inte trevlig utan definitivt aggressiv. Det där med goa glada Göteborg är en skröna. Fast det kanske var glatt och gott för många många år sen :). Det var faktiskt en sak som slog mig rätt tidigt att Göteborgare inte alls lät glada och goa utan mer sura och irriterade. Va fan e de me daj ? :)

Svar: Eller hur!
Annie Brickman

#4 - - Inger:

Dalmål och Hälsingemål. Svårt att gissa mina rötter :)

Svar: Haha!! <3
Annie Brickman

#5 - - ExklusivaMoi:

Jag älskar mina släktingar som kan samiska och alla dessa härliga dialekter som finns där upp i Lappland<33... önskar att jag hade mer av det men jag är fane mig stolt över min dialekt, man skall vara stolt där man kommer ifrån =)... mer eller ännu mer!

Svar: Åhh samiska! Det är så vackert att lyssna på! <3 Eller hur, man ska vara stolt! Det är ju ens rötter och rötter är vackra! Det känns som om vi hetsar så mycket mot framtiden att vi tappar det som är viktigt för vår identitet, språk, dialekt, rötter! <3 Jag hoppas att mina barn kommer att prata gotländska när dem växer upp. Många gotländska barn pratar hellre stockholmska och det gör ont i min själ! :-o
Annie Brickman