När man visar sitt höstberoende

Ni som hängt med från USA känner kanske igen att jag skrivit förut om Chai? Det är typ det godaste jag vet, krämig chailatte. Men nu när jag inte längre har mjölk hemma så har det gått säkert ett halvår sedan jag senast drack en kopp.
 
Att jag slutat dricka mjölk är ingen stor sak och har ingen stor anledning. Jag såg helt enkelt i upprepade dokumentärer att just mjölkprodukter är helt onödiga för en vuxen människa, så jag såg ingen mening med att få i mig det. Först skar jag enbart ner på det, och hade det enbart i kaffet. Köpte smör baserat på olja och slutade laga mat med grädde. Sedan upptäckte vi Oatly, som har havrebaserade produkter som ersätter grädde, creme fraise och mjölk. Så nu köper vi enbart oatlys ekologiska havrebaserade allternativ. Men att dricka havremjölk smakar ungefär som att dricka havrevatten. Jag har det i smoothie och jag har haft det i kaffet utan att märka någon direkt skilland, men att dricka det rakt av? Nej, fy! Därför har jag tvekat länge på att smaka det som bas i chailatten.
 
I vanliga fall, i vanlig mjölk, har jag två teskedar chai (brukar köpa det på Maxi) i en kopp varm mjölk. 
 
I havremjölk räcker inte det. Man smakar verkligen havren igenom chaismaken. Så jag testade tre teskedar, och vet ni vad? Det smakar inte vanlig chailatte, men det smakar nästan flytande pepparkaka! Man anar fortfarande havren igenom, men det gör ingenting. Så nu kan jag återgå till min favoritdryck på hösten, krämig chailatte gjort på 2 minuter i mickron (1,5 minut på medelhög värme och 0.5 minuter omrörning).
 
Vad är din favoritdryck på hösten?
 
#1 - - Inger:

Japanskt grönt te. Tog mig ett tag att vänja mig med det men nu lägger det sig som balsam i magen och jag blir skönt trött.

Svar: Åh :-D Grönt te är jättegott!
Annie Brickman