När den där babybluesen lyser med sin frånvaro!

17 dagar efter förlossningen och jag kan inte förstå hur allting kan vara så fint. Jag dansar omkring på rosa moln och undrar när den där Babybluesen ska infinna sig. Kanske är jag helt enkelt inte gjord för att få Babyblues. I skrivandets stund är det fredag förmiddag, det är mer än 20 grader i solen och jag går klädd i bikini och avklippta jeans. Vi ska ha en fixardag idag, så som vi haft de senaste dagarna. Hemma hos oss händer det grejer just nu! Det är därför det varit så tyst på bloggen, mellan amningar, fika med mamma och fixande har det inte funnits ork att sitta vid datorn. Jag har dessutom haft min första fotografering sedan förlossningen. Så jag har haft fullt upp!
 
Idag ska det planteras! Vi var och köpte träd igår. Jag har ju drömmar om att odla så mycket som möjligt för oss i matväg, en dröm jag delar med sambon som är väldigt matlagningsintresserad. Det blev ungefär fyra timmar i affären fastän vi visste vad vi skulle ha. Vi skulle "bara" ha fyra träd (ett äpple, ett päron, ett plommon och ett körsbärsträd). Men vi hittade världens härligaste säljare, Ebba, som hjälpte oss först med vilka sorter vi skulle ha, och sedan tipsade om massa annat kul och förklarade vad vi behöver för att träden skulle klara sig. Det slutade med inköp på strax över 5000kr (tur att lönen kom igår! Vår budget var från början 3000 och vi hade räknat med ca 2000!) och att vi fick låna en släpkärra för att få hem allt. Under tiden hann jag amma tre gånger i butiken och lillan sov gott i mormors famn eftersom hon gallskrek vid varje försök att lägga henne i vagnen. Allt går, om man vill! Tack och lov för en bra lön den här månaden, för rabatter och för vårmässor. Det blir en dyr månad för oss det här eftersom vi fixar så mycket i huset. Men det är det värt och vi har ändå räknat och budgeterat för det... mesta.
 
Hem kom i alla fall allt vi skulle ha, men också ett gäng kryddväxter, en lagerbladsplanta, en fikonbuske och ett persikoträd. Vem vill liksom inte ha ett persikoträd hemma om man nu kan? Det har så vackra rosa blommor och jag, som ni vet kan vara lite snål och inte vilja köpa något som kan vara dåligt för miljön, tycker att det är fantastiskt att plötsligt kunna unna mig persikor igen. En så himla god frukt som jag annars inte köper eftersom den importeras så långt ifrån och sällan finns ekologisk. Men nu kommer vi ha egna, ekologiska persikor i trädgården om sommaren! Total lycka!
Nu är hängmattan tillbaka också! Jag kan knappt fatta hur lyckligt lottade vi är, som har en trädgård med hängmatta och vitsippor här och var i gräsmattan. Det känns som om alla mina drömmar har slagit in de senaste åren!