När man drömmer

Jag drömde om vår framtiden i huset inatt. Om vad vi skulle vilja göra i trädgården och i huset. En dröm är ett stort garage med gäststuga. Jag satt uppe sent och skissade på hur det skulle se ut. Jag vet precis hur jag vill ha det, in i minsta detalj. Nackdelen är att drömgaraget totalt blir lika stort som vårt hus, ca 90kvm. Ena halvan skulle vara garage och verkstad, andra halvan gästhus med ett pyttelitet badrum och ett pentry. Tanken skulle vara att vi skulle kunna hyra ut gästhuset några veckor under sommaren, men också själva bo där tillfälligt den dag vi bygger om huset. 
 
Jag ser framför mig en byggnad med vit, putsad fasad och rödmålade fönster och dörrar som matchar vårt hus. Brutet tak, gärna med en solpanel på sidan som vetter mot huset. Smart förvaring och smarta lösningar invändigt, men med plats för många sängar och plats att sitta och pyssla när man inte har gäster. Ett utfällbart bord där jag kan sitta och sy, till exempel. Och plats på loftet i garaget för julpynt och andra sässongsgrejer. Vinterkläder på sommaren, sommarkläder på vintern. Extradäck till bilarna, pulkor och liknande. Och nu när jag har ritat mina drömmar på ett papper, så kan jag knappt bärga mig, jag vill bygga nu! Men det ligger minst ett par år in i framtiden. Först ska vi klara hösten, som blir spännande ekonomiskt då jag går på mammaledighet och sambon börjar nytt jobb. När vi vet att det rullar på, då kan vi ansöka om bygglov, för att starta den långa processen. Men drömma, det kan vi göra nu... och det gör vi!
 
Vad drömmer du om just nu?
#1 - - Dan Brickman:

Jag drömmer om ett litet radhus eller litet hus med liten trädgård i ett lugnt område. Eller en lägenhet men då måste det finnas garage.

Behöver ni ha ett så stort garage förresten?. Det kanske skulle funka med att ha gästlägenheten ovanför garaget så att byggnaden inte blev så bred. Fast yta är ju iofs bra :)

Svar: Behöver och behöver :-) Tänker vi långsiktigt så är det dumt med ett gästhus ovanför garanget, då kan t ex inte farmor komma på besök för hon skulle inte orka upp. Samma sak med barnvagnar, små barn, rullstolar osv, det blir begränsat med vem som kan bo där oavsett om det är en hyresgäst eller en gäst. Och även oss själva i en avlägsen framtid, om vi nu vill bo kvar när vi är gamla, så är det ett allternativ om det är på marknplan men otänkbart om det är på ovanvåningen :-)
Annie Brickman