När man piffat lite i barnrummet

Det var ju inte länge sedan vi färdigställde barnrummet, men sanningen är ju den att barnrum särskilt aldrig blir helt klara. Barnet växer och dess behov förändras. Så är det med alla rum i ett hus, de behöver förändras när livet förändras. Så jag tänkte visa de senaste uppdateringarna i Livias rum. Vi fick nämligen en spjälsäng, men den var väldigt sliten och trist. Så jag spraymålade den vit. I efterhand ångrar jag att jag inte bara köpte en vit direkt, för jag lade typ 200 kronor på färg och 200 kronor på ny madrass (jag hade en madrass men den visade sig ha helt fel mått), Dessutom höjde jag botten och nu skulle sängen behöva ett lager färg till... men ärsch. Snart är det dags att ta ner sängbotten igen ändå. Men så här ser barnrummet i alla fall ut just nu:
 
Vi har bytt sänghimmel, vilket den väldigt uppmärksamme kanske ser. Från ett superenkelt myggnät som saknade vettig ring, till ett väldigt prinsess-aktigt med spets och prismor. Den köpte vi på bagageluckeloppis för 30 kr. Jag ska laga ett hål på den i en söm när tid och lust faller på. Ballongen med texten Baby fick vi på vår babyshower och då nästan hela hållit luften så bra tycker vi det vore synd att slänga den. Så den lär väl hänga uppe en tid till.
Gosedjuren har Livia fått av olika släktingar och vänner. De två till vänster i bild ovan har mamma stickat/virkat. Lakanet i spjälsängen hade jag som barn, spjälskyddet är fyndat på loppis för 30 kr och en enkel sovorm ligger runt kanten, gjord av två Flisan-filtar från Rusta. Jag flätade en fyrfläta av hopsydda remsor. 
 
Det står en stol vid sängen, ur mina gamla köksmöbler. Där sitter vi och läser för henne på kvällen när vi lägger henne. Just nu ligger hon och sover uppe i spjälsängen. För första gången någonsin somnade hon i sängen, och inte i famnen, medan jag läste saga. Ikväll läste jag flera korta sagor, ur boken nedan. Tummeliten, Tre små grisar och Goddag Yxskaft.
Livia fick en Ballong-mobil av syrran i Namngivningspresent, som nu hänger här istället för ugglorna. Ugglorna hänger i vårt sovrum där vår bedside crib flyttat tillbaka. Livia somnade här i rummet medan jag fotograferade det (jag hade henne i sele) så hon har hunnit sova här två gånger redan, så jag tror att hon är nöjd med sängen.